A Jobbik saját utódpártjává vált

Hírek
Újabb hangfelvétel a Jobbikról. Megint a Szent Korona Rádió. Megint vállalhatatlan mondatok és ostoba vihogás. Miért jut minden napra egy ilyen? Mert mielőtt Vona meghirdette volna a taktikai rejtőzködés programját, mindennaposak voltak az ilyen megnyilvánulások a jobbikosoktól. Vona ezt úgy magyarázná, hogy korábban kicsúszott a kezéből az irányítás, amit most helyreállított. Ne dőljünk be neki!  

A mandiner.hu múlt kedd óta szinte minden nap közölt egy jobbikostól származó vállalhatatlan kijelentést, és ehhez még csak nem is volt szükségük hosszas kutatómunkára. Egyszerűen csak naponta bele kell hallgatni a Szent Korona Rádió archívumába. 

A mai napi jobbikos “adagot” Balasi Andrásnak, a Jobbik V. kerületi képviselőjének, és Papp Sándor Zoltánnak, a szarvasi Jobbik alapítójának “köszönhetjük”. A jobbikos politikusok bizonyos “fajtájú” emberek bevagonírozásával viccelődnek. Ez aztán az eddigiekhez hasonló derültséget okoz a stúdióban. Az ilyen jelenetek nem voltak ritkák a Jobbik köreiben pár évvel ezelőtt, és minden bizonnyal kameráktól és mikrofonoktól távol máig mindennaposak.

Vona Gábor a Spinoza Házban Rangos Katalinnak ezt a jelenséget úgy tálalta, hogy ez mind a múlté. Például a Magyar Gárda létrehozása az ő ötlete volt, de az, hogy a gárdisták között rendszeresek voltak a cigányozások és az antiszemita megnyilvánulások, csak amiatt volt, hogy kicsúszott a keze közül az irányítás. Az igazság viszont az, hogy a Jobbiknak igenis jól jött, hogy a hozzá köthető szubkultúrák és az olyan fórumok, mint a kurucinfó telizsidózta és cigányozta az étert. A nemzeti radikális párt kezdetben innen merítette magszavazóit. A Jobbik tudatosan játszott rá erre a jelenségre, és egy ideig sokat profitált ebből. Aztán Vona rájött, hogy így nem tud elég szavazót maga köré gyűjteni (ami elég jó bizonyítványa a magyar társadalomnak) és onnantól kezdve levetette a gárdista mellényt és elhatárolódott korábbi önmagától, de csak éppen annyira, hogy a régi szavazókat se veszítse el.

Ismerős ez valahonnan? Voltak, akik a pufajkájukat cserélték le hasonló módon. Ezért nem szabad elfogadni a Jobbikot megtért bárányok gyülekezetének. Ahogy azt sem nézzük jó szemmel, hogy Magyarországon a baloldali politikát a bűnben fogant MSZMP utódpártja képviseli negyed évszázada, abba sem szabad beletörődni, hogy a nemzeti konzervatív politikát egy uszító, a szélsőjobboldali szubkultúrákat tudatosan felhasználó párt vegye át. Végtelenül abszurd ezt a hiteltelen “néppártosodást” ahhoz hasonlítani, hogy az önkényuralommal szembeszálló liberális fiatal demokraták időközben konzervatívok lettek.

Miért engedékeny mégis a baloldali ellenzék és értelmiség a Jobbikkal szemben? Nehogy azt gondoljuk, hogy megbocsájtásról van szó! Egészen egyszerűen a baloldalnak és a liberálisoknak mindig az aktuálisan erős jobboldali pártot kell nácinak, rasszistának, diktatórikusnak bélyegezniük,  ezzel kitaszítva őket az egész civilizációból. Ez történt az MDF-fel is. Az Antall-kormány alatt fasiszta restaurációt emlegettek, manapság úgy mutogatnak vissza a 90-es évek legnépszerűbb jobboldali pártjára, ami maga volt az európai értelemben vett szalonképes konzervativizmus. Csak azért, hogy még véletlenül se fogadják el a Fidesz létjogosultságát a magyar pártrendszerben. Ebben kiváló partnerre találtak a Jobbikban, és már az sem érdekli őket, hogy milyen kockázatos figyelmen kívül hagyni a párt múltját. “Majd ha legyőztük a Fideszt, őket is elkergetjük” – gondolják. Vagy ha nem is kergetik el, a Jobbikon olyan fogásuk lesz, amilyen a Fideszen soha nem volt. Mert Vonáékra tényleg mind igaz, amivel több mint két évtizede a baloldali és liberális tábor gyanúsította az MDF-et és a Fideszt.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink