A Jobbik medgyessyesedése

Hírek
Létbiztonság, jogbiztonság, közbiztonság - ezek a Jobbik kormányzati alapvetései. 2002-ben az MSZP-s Medgyessy Péter miniszterelnök-jelöltként ugyanezzel a hármassal kampányolt.  

Amikor Vona Gábor a minap “útelágozáshoz” érkezett, találkozott az egykori szocialista miniszterelnökkel, Medgyessyvel. Azt kérdezte tőle: Péter, mégis, mi a titok, hogy lehet legyőzni Orbánt? Medgyessy már nagyon várta ezt a pillanatot – hiszen szerinte a baloldalnak össze kell fognia a Jobbikkal -, de mégis meglepődött, és csak ennyit tudott mondani: öööö, létbiztonság, öööö, jogbiztonság, öööö közbiztonság.

És láss csodát, a három fogalom – ahogy 2002-ben az MSZP plakátjaira is felkerült -, most a Jobbik kormányzati alapvetéseivé vált. 

De Medgyessy fejében sok minden átvillant a találkozáskor. Eszébe jutott még a “Velünk az ország!”, és a “Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak!” tételmondat is. Beugrott neki Kövér László olimpiás beszédének kiforgatása, a “köteles beszédes kampány”, vagy éppen a Kovács László-féle  “23 millió románozás” is. De gondolatait nem tudta szavakba önteni. Ezért nem csak ő volt a hibás, hiszen Vona Simicska Lajoshoz sietett, és el is köszönt tőle. De Medgyessy még utána kiáltotta: keresd meg Ron Werbert, vagy Gyurcsány Fletót, ők majd elmondanak mindent, többet is tudnak, mint én!

Valahogy így kezdődhetett meg a Jobbik medgyessyesedése.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink