A HVG a liberális kettős mérce díszpéldánya

Hírek
A HVG online úgy kritizálta a Figyelő összesítését az ellenzéki sajtótermékekről, hogy a HVG szintén ma megjelenő print számában az általuk kormánypártinak tartott személyeket és sajtótermékeket listázták. A balliberális HVG gondolkodás nélkül alkalmazza a kettős mércét, amitől feltehetően már saját maguk is undorodnak, hiszen a jelek szerint még ők sem olvassák a "listázó" hetilapjukat. Ellenkező esetben a nyomtatott HVG-től is elhatárolódnának. 

Kitűnő példája a HVG az esztelen liberális kettős mércének. Történt ugyanis, hogy a HVG online felülete címlapos cikkben támadta lapunkat azért az összesítésért, melyben a nyíltan ellenzéki pártokhoz kötődö sajtótermékeket vettük számba. Így például a Jobbik pártalapítványa által működtetett Alfahírt, vagy az Ungár Péter LMP-s képviselő tulajdonolta Azonnali.hu-t. A balliberális HVG rögtön "listázást" kiálltott, utalva ezzel a XX. század legborzalmasabb időszakaira.

Már meg sem lepődnénk mindezen, ha nem éppen – a szintén ma megjelenő – HVG print kiadásában egy teljesen hasonló összeállítás látott volna napvilágot, melyben általuk kormánypártinak tartott személyeket, illetve sajtótermékeket listáztak.

A kérdés már csak az, hogy a HVG online vajon mikor fog elhatárolódni a nyomtatott HVG-től.

Borítókép forrása: lizse.blogstar.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink