A hosszú hétvégén elnyeri végleges formáját a Magyar Bankholding

Hírek Figyelő.hu
Az MKB Bank és a Takarékbank április 30-tól egyesül és létrejön az MBH Bank Nyrt., amely egységes arculattal működik tovább. Magyarország második legnagyobb mérlegfőösszegű hitelintézetének május másodiki indulása érdekében, a hosszú hétvégén zajló átállásban, megközelítőleg nyolcszáz munkatárs dolgozik majd.

Az átállás április 27. és május 2. között hajtják majd végre, a tagbankok, illetve a május 1-től egységes MBH Bank Nyrt. márkanév és arculat és alatt működő bank április 27. (csütörtök) és május 2. (kedd) között nem egybefüggően, teljes és részleges bankszünnapokat tartanak. Az új bank a részleges bankszünnapok időtartama alatt is folyamatosan tájékoztatják az ügyfeleket a legfontosabb tudnivalókról – közölték a hitelintézetek vezetői sajtótájékoztatón, Budapesten kedden, amelyről a VG.hu tudósított.

Univerzális és digitális termékek, szolgáltatások

Egerszegi Ádám, a Magyar Bankholding transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettese szerint a közel három éve tartó egyesülési folyamat rendhagyó és jelentős esemény az MKB Bank, az MBH Bank és az egész magyar hitelintézeti szektor szempontjából is. Az első jelentős lépés ebben a folyamatban – emelte ki – a Budapest Bank beolvadása volt tavaly április elején, a második pedig az MKB Bank és a Takarékbank mostani jogi egyesülése lesz. A fúzió lezárására már 2022. harmadik negyedéve óta zajlik a felkészülés, ebben a folyamatban pedig közel 1500 fő – köztük külső partnerek munkatársai – vettek részt. A hosszú hétvégén zajló átállásban pedig közel nyolcszáz munkatárs, szintén a külső partnerekkel együtt számolva, működik majd közre – olvasható a VG.hu írásában.

Egerszegi Ádám

Egerszegi Ádám szerint a közel három éve tartó egyesülési folyamat rendhagyó és jelentős esemény az egész hazai hitelintézeti szektor szempontjából is Fotó: Kallus György- Világgazdaság

– A célunk az, hogy meghatározó, univerzális, a digitális szolgáltatások szempontjából is élen járó bankot hozzunk létre. Az MBH Bank mérlegfőösszege alapján a második számú szereplő lesz a piacon, ám az országban a legnagyobb fiókhálózatunkkal teljes lefedettséget tudunk biztosítani lakossági, vállalati és intézményi ügyfeleinknek egyaránt – emelte ki Egerszegi Ádám. Hozzátette: több olyan terület is van, amelynél a létrejövő MBH Bank különösen erős piaci pozíciókkal rendelkezik: így például a vállalati terület, az agrárfinanszírozás, a lízing vagy a privátbanki vagyonkezelés.

Az ügyfelek 800 ATM-et használhatnak májustól

Az egyesülést követően – hangzott el – az MKB Bank ATM-hálózata a Takarékbank ATM-hálózatával bővül, így az MBH Bank rendelkezik majd az egyik legkiterjedtebb hazai hálózattal: az ügyfelek országszerte már 800 ATM-et használhatnak készpénzfelvételre, és közel 140 berendezésen tudnak számlájukra készpénzt befizetni.

A májusi egyesülést követően megújulnak a korábbi MKB Bank és Takarékbank fiókok, amelyek az MBH Bank arculatával működnek majd tovább. Első körben a nagyobb, zászlóshajó fiókok átalakítására kerül sor, ezt követően a bankcsoport teljes fiókhálózata fokozatosan megújul az év folyamán. Az egyes bankfiókokban igénybe vehető szolgáltatások köréről a www.mbhbank.hu oldalon tájékozódhatnak az ügyfelek az egyesülést követően.

Amit a MBH Banknál az ügyintézésről tudni kell

Az ügyfelek az átállással kapcsolatos tudnivalókról a Takarékbank és az MKB Bank valamennyi érintett online platformján (köztük a honlapokon), továbbá az elmúlt hónapokban megküldött bankszámlakivonatokból, elektronikus levelekből, a bankfiókokban, valamint személyes kapcsolattartóikon és az ügyfélszolgálaton keresztül egyaránt tájékozódhatnak. Az egyesüléssel, valamint az egyesült bank szolgáltatásaival kapcsolatos információkról az ügyfelek 2023. május 1. napjától az MBH Bank hivatalos honlapján, a www.mbhbank.hu oldalon is tájékozódhatnak.

Fontos tudnivaló, hogy az átállás nem érinti a fizikai betéti és hitelkártyás vásárlást, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást, az említett szolgáltatások az egyesülési hétvége alatt is zavartalanul működnek. Szintén könnyebbség az ügyfeleknek, hogy a használatban lévő, érvényes bankkártyákat az ügyfelek mind az átállási hétvégén, mind pedig azt követően is használhatják.

Az MKB Bank és a Takarékbank, illetve május 1-től az egyesült MBH Bank bankfiókjai 2023. április 28-án (pénteken) egységesen 12:00-ig tartanak nyitva, 2023. április 29-től május 1-ig – a hétvége és ünnepnap miatt – zárva tartanak. A két pénzintézet ügyfelei az átállás idején az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízásoknál leállásokat tapasztalhatnak, a digitalizált kártyahasználatban, az internetes vásárlások jóváhagyásában, és az ATM-hálózaton történő készpénzfelvételben pedig rövidebb szolgáltatáskiesésekre kerülhet sor.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink