A horvát turizmus számait megtolták a magyar turisták

Hírek Figyelo.hu

Az E-visitor rendszer adatai szerint 2020 első nyolc hónapjában 222 000 magyar turista 1 300 000 vendégéjszakát töltött Horvátországban, ami a tavalyi év ugyanezen időszakában realizált eredmény 43 százaléka – derül ki a Horvát Idegenforgalmi Közösség legújabb közleményéből.

A magyar turisták és az általuk realizált vendégéjszakák száma júliusban és augusztusban volt a legmagasabb,

ekkor közel 1 millió magyar vendégéjszakát regisztráltak.

A magyar turisták és az általuk realizált vendégéjszakák számát tekintve a három legnépszerűbb horvát megye: Tengermellék-Hegyvidék (azaz a Kvarner régió); Split-Dalmát megye, valamint Zadar megye.

Érdemes megjegyezni, hogy a többi tengerparti megyéhez képes a legkisebb visszaesést Dubrovnik-Neretva megye produkálta, ami – többek között – a lengyel LOT légitársaság 13 évnyi szüneteltetést követően idén újraindított Budapest-Dubrovnik járatnak köszönhető.

A magyarok a legtöbb vendégéjszakát a következő üdülőhelyeken töltötték el: Vir, Crikvenica, Rovinj, Rab, Lopar, Medulin, Krk, Vodice, Poreč.

A hajós turizmus egyre nagyobb népszerűségnek örvend a magyarok körében, így nem meglepő, hogy júliusban 16 százalékos növekedést mértek ebben a szegmensben 2019 júliusához képest.

Az egyéni és szervezett utak arányát tekintve továbbra is az egyéni utak tarolnak (80 százalék), míg a szervezetten Horvátországba látogató vendégek aránya 20 százalék.

A világjárvány ellenére a horvát turizmus kiváló eredményeket ért el a nyári szezonban. Az első nyolc hónapban

Horvátországot csaknem 7 millió turista kereste fel, akik összesen csaknem 48 millió éjszakát töltöttek el.

A vendégszám és vendégéjszakák tekintetében a tavalyi rekord turisztikai eredményeinek idén körülbelül 53 százalékát sikerült teljesíteni. Ezek az adatok azt mutatják, hogy Horvátország biztonságos úti célként tudta magát pozicionálni, amihez azok a turizmusban dolgozó helyiek is hozzájárultak, akik szigorúan betartották az összes előírt járványügyi előírást és ajánlást.

A szolgáltatás és a tartalom minősége Horvátországban folyamatosan növekszik. A szezon egyik legvonzóbb újsütetű létesítmény a július 1-jén a Makarska feletti Biokovo Természetparkban megnyílt Skywalk Biokovo, amelyet alig több mint 2 hónap alatt több mint 90 000 ember keresett fel.

Horvátország idén is egy sor nevezetes turisztikai listára került fel, míg a tekintélyes amerikai Condé Nast Traveler utazási magazin a makarskai Nugal és a boli Zlatni rat strandokat Európa 25 legszebb strandja közé sorolta.

Borítókép: Horvát Idegenforgalmi Közösség

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink