A hét számottevő beruházásai

Hírek
Válogatás a bejelentett és az átadott projektekből.

Nyíregyháza nyugati elkerülője

A két ütemben megvalósuló, 2019 negyedik negyedévére elkészülő útfejlesztésről Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az ünnepségen elmondta: ezzel a beruházással válik teljessé a város nyugati elkerülője, ami az M3-as autópályát kapcsolja össze a település északi részén fekvő Nyírszőlőssel és Sóstógyógyfürdővel.

Az elkerülő nemcsak a város mindennapi közlekedését fogja segíteni, hanem a nemzetközi tranzitforgalmat is el tudja majd vezetni a sztráda irányába, tehermentesítve a kamionoktól a belváros körútját.

Modern városok: Szombathely

Szombathelyen és környékén 80-90 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg 2022-ig a Modern városok program keretében, kétharmad részben hazai költségvetési forrásból. A Modern városok program Magyarország eddigi legnagyobb vidékfejlesztési programja, amely 3500 milliárd forintból gazdálkodik és 6,5 millió embert érint.

Kőbányai kulturális városközpont

Kőbánya arculata jelentősen megújul azoknak a beruházásoknak köszönhetően, amelyek során ipari műemlékből kulturális városközpontot alakítanak ki, olyan intézményeknek adva otthont, mint a Magyar Állami Operaház új műhelyháza és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum.

Kőbányát ipari területek szegélyezik, ezek azonban megújulóban vannak, így van ez az Északi járműjavítóval is, amely egykor a kőbányai ipar zászlóshajója volt, most pedig kulturális komplexum épül ott – közölte Kovács Róbert polgármester.

Balatoni szállásfejlesztés

Turisztikai fejlesztést, szálláshely fejlesztéssel kapcsolatos beruházást tervez a Konzum Nyrt. a most megszerzett Balaton melletti ingatlanokon – mondta Jászai Gellért, a vállalat elnök-vezérigazgatója a TrendFM rádió műsorában. Az elnök-vezérigazgatója azzal kapcsolatban nyilatkozott a rádiónak, hogy a Konzum a Hunguest Hotels Zrt. korábbi megszerzése után szerdán a Balatontourist csoport és négy jelentősebb balatoni ingatlan megvásárlását jelentette be. 

Jászai Gellért elmondta, hogy a tőkeemelések lezárultát követően megvalósuló vállalati integrációval közös irányítás alá kerülhet a balatoni kempingeket üzemeltető Balatontourist és a Hunguest Hotels szállodalánc. A cél az, hogy utóbbi vezetésével egy univerzális szállásadó vállalat jöjjön létre, amely vélhetően Magyarország egyik legnagyobb, vagy legnagyobb szállásadója lesz.

Új LED-gyár

Marokkói-kanadai tulajdonú, LED-lámpatesteket gyártó cég települne Zalaegerszegre – közölte  pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Balaicz Zoltán a városi közgyűlés előző napi döntéseit ismertetve beszélt arról, hogy a Solar Eco Systems Kft. a zalai megyeszékhely déli ipari parkjába települne egy LED-lámpagyár építésével. Az első körben 25 munkahelyet teremtő, mintegy 5 millió eurós beruházáshoz pályázat útján 30 millió forintért vásárolhat területet a cég.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink