A hét beruházásai: új állatvakcina-gyártó üzem és kutatás-fejlesztési központ Monoron

Hírek
Az egyik német autóipari beszállító cég, az Eissmann több mint 2 milliárd forintos beruházással bővíti a nyíregyházi gyárát, míg egy francia tulajdonú társaság Monoron mintegy 8 milliárd forintból épít új állatvakcina-gyártó üzemet és K+F központot – a hét fejlesztési híreiből válogattunk.  

Óriási növekedés a 77 Elektronikánál

Másfél milliárd forintos beruházással megháromszorozódott az orvosdiagnosztikai eszközöket készítő cég gyártóterülete a cégcsoport balatonfüredi üzemében és új gyártósorokkal is bővült. 

Az új balatonfüredi üzemegység átadó ünnepségén Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette: a beruházáshoz 350 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert el a vállalat a Nagyvállalati beruházás támogatási program kereteiből, amelyekből eddig összesen mintegy 160 milliárd forint fejlesztés valósult meg, és a program idén is folytatódik. Zettwitz Sándor, a vállalat ügyvezetője a pénteki ünnepségen elmondta, hogy az eredetileg ezer négyzetméteres gyártóterületet 2900 négyzetméteresre bővítették, három gyártósorral, öt megmunkáló központtal, valamint két esztergagéppel bővült a kapacitás. A dolgozók létszáma pedig 32-vel 90-re nőtt. A száz százalékban magyar tulajdonú cég laborkészülékekhez szükséges, egyszer használatos műanyag laboratóriumi edényeket gyárt. 

Bővít az Eissmann 

A német autóipari beszállító cég 2,08 milliárd forintos beruházással bővíti nyíregyházi gyárát, amit a magyar kormány 556 millió forinttal támogat  – jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Az államtitkár hangsúlyozta, Nyíregyháza és a Kelet-Magyarország régió az országnak az a területe, ahol nagy szükség van hasonló színvonalú beruházásokra, a megtelepedett cégek bővítésére.
Norman Willich, az Eissmann-csoport pénzügyi vezetője elmondta, hogy a nyíregyházi gyár eddigi tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy folyamatosan bővítik magyarországi telephelyüket, és a mostani beruházással további 140 új munkahelyet hoznak létre.

Állatgyógyászati beruházás  Monoron

A Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. új állatvakcina-gyártó üzemet, valamint kutatási és fejlesztési központot épít a Pest megyei Monoron több mint 8 milliárd forintból. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentése alkalmából Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a francia tulajdonú cég összesen 8,17 milliárd forintos befektetését a kormány 1,63 milliárd forinttal segíti. Az állami támogatást azzal indokolta, hogy az új üzem magasan képzett alkalmazottaknak fog munkát adni és innovatív technológiát hoz Magyarországra.

Húsz hektáros területet vásárolt Tatabányán az Otto Fuchs

A Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) a könnyűfém keréktárcsákat készítő, német tulajdonú Otto Fuchs Hungary Kft.-nek húsz hektáros területet értékesített a tatabányai ipari parkban. 

A könnyűfémipari társaság tájékoztatása szerint Tatabányán jelenleg 520 főt foglalkoztatnak, a termékeik iránti jelentős piaci kereslet következtében gyáruk elérte gyártási kapacitásainak határát. A cég a stratégiai bővítésről hozott döntés során Magyarországon kívül Románia és Szlovákia több helyszínét is megvizsgálta.

A társaság jelenlegi üzeme 37 ezer négyzetméteres, egy tíz hektáros területen található. A gyár közelében fekvő húsz hektáros telekre helyi szabályozás alapján 100 ezer négyzetméteres csarnok építhető.

Borítófotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Thierry Le Flohic, a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. igazgatóságának elnöke koccint a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. január 15-én. A Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. új állatvakcina-gyártó üzemet, valamint kutatási és fejlesztési központot épít a Pest megyei Monoron csaknem 10 milliárd forintból. A francia tulajdonú cég 8,17 milliárd forintos befektetését a kormány további 1,63 milliárd forinttal segíti (MTI/Máthé Zoltán).

Ezek is érdekelhetnek

További híreink