A hatalmát féltő kommunista Maduro szerint Donald Trump a Ku Klux Klán érdekében dolgozik

Hírek
A Venezuela tönkretételében oroszlánrészt vállalót kommunista Nicolas Maduro, Venezuela elnöke érzi a vesztét: legutóbbi nyilatkozatában ócska trükkökhöz nyúlt, előhúzta ingujja alól az elvtelen balosok hamis kártyáját, a rasszistázást.

A hadsereg támogatását már elvesztette, országa éhezik és nyomorog felelőtlen politikája miatt, de Nicolas Madurónak nincs jobb dolga, mint Donald Trumpot, az Egyesült Államok elnökét kritizálni – számol be az esetről az amerikai Daily Caller.

A kommunista vezető a hatalma elvesztésétől bepánikolva a valóságtól egyre távolabb álló dolgokat kezd el nyilatkozni: korábban a brazil elnök, Jair Bolsonarot nevezte fasisztának, Donald Trumpról és kormányáról pedig úgy nyilatkozott, hogy az a világ talán leghírhedtebb rasszista szervezetének, a Ku Klux Klánnak az érdekeit szolgálja. Emellett a kommunista diktátor úgy látja, hogy Amerikában neonáci erők kerülnek előtérbe.

Ahogy az a kommunistáknál lenni szokott, Nicolas Maduro most sincs tisztában a valósággal. Donald Trump ugyanis több zsidó vallású unokával is büszkélkedhet, emellett egyre több színes bőrű és latin-amerikai gyökerű republikánus politizál. Maduro szerint Trump utálja a közép-amerikaiakat, ezzel szemben Trump biztosítja az Amerikában legálisan élő és dolgozó latin közösség számára azt, ami nekik fontos: a tisztességes munkát, a biztonságot és a szabad vallásgyakorlást.

Érdekesség, hogy a Republikánus Párt legbefolyásosabb emberei között tartják számon Ted Cruzt és Marco Rubiót, mind a ketten latin-amerikai gyökerekkel rendelkeznek.

Nicolas Maduro nem bírja elfogadni, hogy megbukott. Eszeveszetten rasszistázni és fasisztázni kezd, de a világ józan fele azt sem hiszi el egy kommunistának, ha kérdez.

Borítókép: Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai elnök sajtóértekezletet tart a caracasi Miraflores elnöki palotában 2019. január 25-én.Két nappal korábban Juan Guaidó, a venezuelai ellenzéki többségű parlament elnöke az ország ideiglenes elnökévé nyilvánította magát a Maduro elleni tüntetésen. Maduro bejelentette, hogy kész találkozni ellenfelével, hogy párbeszédet kezdjen vele. MTI/EPA/EFE/Cristian Hernández

Ezek is érdekelhetnek

További híreink