A harmadik vakcina felér egy életbiztosítással

Hírek Figyelo.hu

A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot – mondta ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő továbbá jelezte, hogy

az emberek nem tudják majd elkerülni a delta-variánst, ezért fontos az oltás felvétele.

Orbán Viktor elmondta, hogy jó ha van az embernél maszk – a miniszterelnök is használja –, de egyetlen dolog bizonyul eredményesnek a koronavírus-járvány ellen, az oltás. A kormányfő azt mondta, riasztó a helyzet Romániában, ezért Magyarország segíti a szomszédos országot és a határhoz közeli kórházakban eddig 50 beteget átvett a hazai egészségügy.

A Román átoltottság 29 százalék, Magyarországon 59.

Orbán Viktor elmondta, hogy a vakcinafejlesztésben egy bizonyos szakaszig már eljutott az ország.

Ez legalább olyan jó lesz, mint a többiek vakcinája, de lehet, hogy jobb, ezt fogjuk tudni gyártani a magyar gyárban

– mondta. Hozzátette, hogy a magyar fejlesztés emellett érdemes lehet más vakcinákat is gyártani, akár az orosz Szputnyikot, amelyre Magyarország az idén megkapja a gyártásához szükséges technológiát.

Egyre közelebb a hazai Szputnyik-gyártás

A miniszterelnök beszélt a nemzetközi energiaárakról is: Bécsben az áram ára duplája budapestihez képest, a berliniek háromszor annyit fizetnek, mint a magyar lakosság. Hozzátette, hogy

a hazai rezsipolitikai nélkül, akár 380-400 ezerrel nagyobb lenne a magyar családok kiadása évente.

A kormányfő elmondta, hogy Európában a villany, üzemanyag árát is emelnék a klímavédelemre hivatkozva. Hozzátette, hogy a magyar álláspont, hogy nem a lakossággal, hanem a klímaromboló cégekkel kell a klímavédelem költségeit.

Az uniónak változtatnia kell az energiapolitikáján

(Borítókép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

További híreink