Ennek fő oka az, hogy

a kormány külgazdasági stratégiája lehetővé teszi a beruházások vonzását minden földrajzi irányból, így keletről is.

Kiemelte, hogy a dél-koreai cégek alkotják a negyedik legnagyobb beruházói közösséget ma Magyarországon, és a frissen bejelentett beruházással tovább bővül az érintett vállalatok jelenléte.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a világban továbbra is rendkívül éles verseny zajlik a beruházásokért, azonban hazánk sikeres ezen a téren. „Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a miénk legyen Európa legversenyképesebb beruházásösztönzési rendszere. Ezt a célunkat sikerült is elérni” – szögezte le, majd azzal folytatta, hogy „jelenlegi számításaink szerint, a tavalyi érték dupláját, vagyis 13 milliárd eurót fog elérni a beruházások értéke, ez természetesen újabb nemzetgazdasági rekordot fog jelenteni”.

A Hankook Tire 2023 harmadik negyedévében körülbelül 2340,0 milliárd dél-koreai won (1,64 milliárd euró) árbevételt, valamint 396,3 milliárd dél-koreai won (körülbelül 277,4 millió euró) üzemi eredményt ért el. Az árbevétel 1,8 százalékkal, az üzemi eredmény pedig 106 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

vg.hu