A "haladókat" a bíróság ítélete sem érdekli, ha egy keresztényt lehet zaklatni

Hírek
Gondolta volna, hogy ha egy cukrász visszautasít egy melegesküvőre kért megrendelést, akkor egészen a Legfelsőbb Bíróságig megy az ügye? Valószínű Jack Phillips sem, amikor saját vallási meggyőződésre hivatkozva kedvesen visszautasította két úriember esküvői megrendelését. A Coloradói Polgárjogi Bizottság (CCRC) viszont nem gondolta úgy, hogy ez rendjén van: homofóbiát és diszkriminációt kiáltva szaladt a bíróságra. Aztán a liberális szervezet szaladt bele a pofonba.

Az egész még 2012-ben kezdődött. Ekkor kereste fel Charlie Craig és Greg Mullins Phillips üzletét. Azt kérték a cukrásztól, hogy egy személyre szabott, a homoszexualitást ünneplő tortát készítsen. A bolt tulaja udvariasan visszautasította ezt, ugyanakkor felajánlotta, hogy bármi mást választhatnak. A két férfi nem élt ezzel a lehetőséggel, inkább az említett polgárjogi bizottsághoz fordultak – írja a PJ Media.

Ezután kezdődött el a pereskedés, amely egészen idén júniusig tartott. Phillips-nek szerencsére akadt jogi segítője, a Szövetség a Szabadság Védelmére (ADF) keresztény jogi társaság állt ki mellette. Így került el az ügy a Legfelsőbb Bíróságig. A testület kilenc bírójából hét úgy ítélte meg, hogy Phillips ártatlan. Mind a heten úgy gondolták, hogy ez az egész ügy sérti a szólás- és vallásszabadságot, valamint a szabad cselekvéshez való jogot. Ezek Phillips alkotmányos jogai, ezért nem büntethető a cukrász.

A sipákoló liberális szervezet ezt a döntést azonban nem hagyta annyiban, és előre gondolkodtak. Már 2015-től kezdve egy magát Autumn Scardinianak megnevezp nő kezdett el telefonon rendeléseket leadni. Olyan kérései voltak, amelyeket Phillips élből elutasított. Például legyen Sátán a tortán. Később egy olyan tortát kértek tőle, amely belül rózsaszín, kívül pedig kék, szimbolizálva egy férfi nővé válását. Mivel a transzneműséget sem fogadja el Phillips, így ezt a rendelést is elutasítottta.

Most pedig, miután a CCRC vesztett a 2012-es ügyben, a liberális szervezet fogta magát és megkereste a transznemű megrendelőt, majd az ő tortájának elutasításával támadták meg újra Phillips-et és üzletét. A nácikhoz és a Ku Klux Klán tagjaihoz hasonlítják, szexistának és rasszistának nevezik. Mindezt úgy, hogy a cukrász apja még egy koncentrációs tábor felszabadításában is részt vett.

Ezek viszont másodlagosak a "haladók" számára, akiknek az sem jelent semmit, hogy a Legfelsőbb Bíróság egyértelmű többséggel söpörte le vádjaikat az asztalról. Valljuk is be, elég alaptalanok voltak. Ettől függetlenül Phillips-et ismét azért támadják, mert hite szerint éli életét. Ezen azonban nem szabad meglepődni, úgy tűnik, hogy az ilyen nagyon "haladó" balliberális szervezeteket a végtelen bosszúvágy hajtja. És addig nem nyugszanak, ameddig valaki nem úgy gondolkodik a világról, ahogy ők szeretnék.

Borítófotó: Jack Phillips cukrász, aki vallálos jogait gyakorolva nem készít meleg esküvői tortát (sem)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink