A „függetlenobjektív" BBC sokszínűsítési reformba kezd

Hírek
A The Telegraph-on megjelent cikk szerint a BBC egyre több megjelenést akar biztosítani a homoszexuálisok számára. Az új diverzitási reform következtében nőni fog az LMBTQ szereplők aránya a különböző műsorokban.

A BBC ezzel azt akarja elérni, hogy munkatársaik szexuálisan nyitottá váljanak. Az alkalmazottaknak azt javasolják, hogy amennyiben lehet, ne használjanak bináris névmásokat (angolul „he” és „she”).

Az úgynevezett sokszínűsítési reform oka, hogy a csatorna belső felmérése alapján „heteronormatív kultúra” uralkodik náluk és ezt elfogadhatatlannak tartják.

De ha már liberális és független, akkor illik feltenni a kérdést: az nem aggályos, hogy a BBC tisztában van azzal, hogy munkavállalóinak 11%-a homoszexuális? Honnan tudja ezt a BBC? Hol vannak ilyenkor a liberális jogvédők? Ez nem diszkrimináció? Dehogynem! A „független "BBC tehát szexuális orientáció alapján diszkriminálja a heteroszexuális munkatársakat az LMBTQ munkatársak javára.

Hol van hát az egyenjogúság, amit a liberálisok a zászlajukra tűztek?

A liberális átnevelés mintapéldája, amit a BBC-nél láthatunk. És ha már itt tartunk, akkor azt a mítoszt is elfelejthetnénk végre már, hogy a BBC a függetlenség és az objektivitás etalonja lenne.

Borítófotó: Origo

Ezek is érdekelhetnek

További híreink