A Financial Times és a "hiteles" tájékoztatás

Hírek
Úgy tűnik, a Financial Times-nak az Orbán-kormány az aktuálisan kedvenc célpontja, ugyanis kiemelt figyelmet szentelnek arra, hogy megrágalmazzák a kormányt, amiért az fellép Soros György tevékenysége ellen. 

Az elmúlt két hétben a Financial Times (FT) négy cikkben is megrágalmazta az Orbán-kormányt, amiért az fellép Soros György bevándorlást támogató tevékenysége ellen, a brit üzleti napilap „teljesen megzavarodott” – számolt be az MTI Kovács Zoltán kormányszóvivőnek az About Hungary kormányzati honlapon szerdán közzétett blogbejegyzését.

A téma a szokásos, itthonról is ismert balliberális „nézőpont”: a Soros-terv nem létezik. Kovács Zoltán megtette azt a szívességet a lapnak, hogy segített megtalálni az információk pontos és hiteles forrását. A következő nap újabb cikket szentelt az amerikai lap régiónknak, ezúttal Romániát győzködték arról, hogy nem szabad szövetséget kötniük „Európa rosszfiúival”, Lengyelországgal és Magyarországgal. Ahogy fogalmaznak, ezek az országok provokatív és nem demokratikus viselkedést tanúsítanak, majd ismét arról írtak, hogy nincs Soros-terv – idézte fel a kormányszóvivő. Hozzátette: erre ismét megkereste a lapot, kifogásolva annak elfogultságát és a tények figyelmen kívül hagyását.

Majd kedden újra Magyarországgal foglalkozott az FT, az éppen aktuális cikk a Soros-ellenes hangvételű nemzeti konzultációról ír. Kovács Zoltán úgy látja, a cikkek gyakoriságából úgy tűnik, az FT-nek „rögeszméje” lett Orbán Viktor miniszterelnök.

Majd azt is hangsúlyozta a kormányszóvivő, hogy a legutóbbi cikk kizárólag Soros Györgyhöz köthető forrásokra támaszkodik, egyúttal kiváló példája a félretájékoztatásnak. Az FT és más nagyobb médiumok ugyanis egyszerűen nem veszik tudomásul, hogy Soros György azt mondta: az EU-nak a belátható jövőben évente legalább egymillió menedékkérőt kell befogadnia – emlékeztetett. 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink