A Faceboooknak nem kínos Gyurcsány

Hírek
Minden jóérzésű ember tudja már egy ideje, hogy Gyurcsány Ferencnek semmi sem szent, kevéssé ismeri a mértéket és józanságot. Ez utóbbit most erkölcsi dimenzióban hiányoljuk, bár az is lehet, ez a dimenzió teljesen ismeretlen a DK-elnök számára. Kolozsváron forgatott kampányvideója minden bizonnyal felkerül a legvisszataszítóbb és legszégyenletesebb kampányvideók örökranglistájára.  

Az egy dolog, hogy már a haladó ellenzéki média is kifejezte hányingerét a DK videójával kapcsolatban, sokkal fontosabb az, vajon hogyan ment át ez a Facebook máskor oly érzékeny politikai szűrőjén, hogy nem akadt fel a cenzorok értő figyelmén. Korunk legnagyobb adatkufárának munkatársai nem találtak semmi olyasmit a DK kampányvideójában, amely sértené az általuk hangoztatott fontos értékeket, mondjuk az emberi jogokat, etnikai érzékenységet. Vajon miért nem tartják gyűlöletbeszédnek ezt a kínos, vállalhatatlan uszító videót, amelyen egy magyar ellenzéki párt a saját nemzete ellen gyűlölködik? Milyen érvek mentén engedték kitenni ezt a videót, és miért döntöttek az engedélyezés mellett, amikor egészen valószínűsíthető, hogy rengeteg bejelentés érkezett ellene? Miért alkalmaz kettős mércét a Facebook, miért adja a brandjét ehhez a gyalázatos akcióhoz?

Az senkit nem lep meg, hogy Gyurcsány Ferenc ezt nem érti. Nem ez volt neki és a pártjának az első nemzetgyűlölő megnyilvánulása, de a kolozsvári videóval kiírta magát a humanoid kategóriából is.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink