Országos magánegészségügyi babérokra tör a Doktor24 és az UNION

Hírek Tóth Balázs
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Doktor24–UNION országos hálózatépítése. A Doktor24, a hazai magánegészségügy egyik meghatározó szereplője és az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. (EMH) megvásárolta a LIFE Egészségcentrumot, a Közép-dunántúli régió piacvezető privát egészségügyi szolgáltatóját.

Az országos hálózat kiépítésén dolgozó partnerek a székesfehérvári LIFE Egészségcentrum megvásárlásával újabb 1,1 millió, vidéken élő embert érnek el közvetlenül.

Évi mintegy 45.000 orvos-beteg találkozóval és 800 millió forintos tervezett árbevétellel a LIFE régiós piacvezető a járóbeteg-ellátásban és az egynapos sebészetben is.

A múlt hét csütörtökén lezárult tranzakció idén, ezen a területen a legnagyobb volumenű, szakmai befektető által végrehajtott felvásárlás volt a fővároson kívül. A LIFE Egészségcentrum – a Doktor24 vállalatcsoport tagjaként – dr. Deák Csaba alapító-ügyvezető szakmai irányításával működik tovább. Az EMH első akvizíciója a régió 1,1 millió lakosa számára teszi elérhetővé a Doktor24 magas minőségű diagnosztikai, járó- és fekvőbeteg-ellátásait.

A Doktor24 és az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. célja, hogy a következő években országos lefedettségű hálózatot hozzanak létre,

és – a méretgazdaságosságából adódó kedvező árképzésével – országszerte elérhetővé tegye az állami ellátást is tehermentesítő szolgáltatásait.

A szeptember 2-án befejeződött tranzakcióval Székesfehérvár és a Közép-Dunántúl régió legjelentősebb magánegészségügyi vállalkozását, a LIFE Egészségcentrumot üzemeltető három társaságot vásárolták meg közös leányvállalatukon, az Első Magánegészségügyi Hálózat (EMH) Zrt.-n keresztül.

A partnerek az EMH-t 2021 májusában azzal a céllal hozták létre, hogy

jelentős szakmai tudással és tőkével – akvizíciók és célzott beruházások révén – országos szolgáltatási hálózatot építsenek ki.

Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója jelezte: „a LIFE megvásárlása az Unionnal közös céljaink megvalósításának első, markáns lépése. Terveink szerint öt éven belül elérjük az országos lefedettséget, és modern, jól felszerelt rendelőkben, egységes szakmai protokollok mentén, magas színvonalú és elérhető árú ellátást tudunk nyújtani az ország minden pontján.”

Rámutatott: ennek érdekében a Doktor24-et olyan platformmá alakítják át, amely stabil finanszírozási és szakmai hátteret biztosít minden új csoporttag növekedéséhez. Hozzátette, hogy a magánegészségügy iránti növekvő keresletre a Doktor24 nemcsak a hálózat fejlesztésével válaszol, hanem a méretgazdaságosságból és a hatékonyabb ellátásszervezésből adódó alacsonyabb költségek révén előnyös árakat biztosít az ügyfeleknek, és ezzel egyre szélesebb rétegek számára teszi elérhetővé a privát ellátást.

Nagy ugrás várható az egészségügyi digitalizációban

(Borítókép: Getty Images)

További híreink