A Coca-Cola a mérgezésgyanúról: nem kell félniük a magyar fogyasztóknak

Hírek vg.hu
Mérgezéses tünetekkel szállítottak többeket kórházba Horvátországban. Több szupermarket jelentette be, hogy nemcsak a Coca-Cola szénsavas üdítőt zárják ki az értékesítésből.

Korábban a Világgazdaság is megírta hogy egyre nagyobb a botrány Horvátországban, miután a Coca-Cola egyes termékeinek elfogyasztása után többen rosszul lettek. Horvátország több városában is kórházba kerültek olyan emberek, akik Coca-Colát vagy a cég más termékeit fogyasztották.

A hatóságok szerint mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek, és már nincsenek is kórházban. A varasdi kórház igazgatója megerősítette a médiának, hogy egy beteg érkezett a kórházba, aki kellemetlen érzésre, valamint a torokban és a garatban égő érzésre panaszkodott.

A Coca-Cola magyarországi vállalta ezek után a Telex kérdésére írta meg azt, hogy

a magyar fogyasztóknak nem kell tartaniuk, „a horvátországi események nem érintik a Magyarországon forgalomba hozott termékeket.”

A Horvát Közegészségügyi Intézet igazgatója arról beszélt, maga az üdítő nem okozhatott ilyen sérülést, azt vizsgálják, hogy nincs-e idegen elem az italokban. A Coca-Cola horvátországi cégének vezetői pedig belső vizsgálatot folytattak, egyelőre sem a gyártásban, sem a termékekben nem találtak szabálytalanságot.

A horvát sajtó közben azt írja, több szupermarket jelentette be, hogy nemcsak az érintett szénsavas üdítőt zárják ki az értékesítésből, hanem a Coca-Cola Original Taste és a Coca-Cola Zero termékcsalád összes termékét.

Mindenesetre érdekes, hogy az Európai Unió gyorsriasztási rendszerébe nem került fel a szerdai eset, ahova egyébként kötelesek bejelentetni a tagállami hatóságok, ha bármilyen rendellenességet tapasztalnak. Az eset súlyosságát jelzi ugyanakkor, hogy közben a horvát köztársasági elnök, Zoran Milanovic is megszólalt, azt mondta, hogy kártérítést fog fizetni a cég.

Fotó: illusztráció, forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink