A chemnitzi eset a német elit kudarca

Hírek
Jelentős felháborodást keltett Németországban, hogy két migráns fényes nappal leszúrt egy német férfit Chenmitz belvárosában. A német vezetés és média persze igyekszik elfedni az esetet, akárcsak a kölni zaklatások után.  

A vasárnap hajnalban történt chemnitzi késelést a rendőrség és a média igyekezett politikailag korrekt köntösbe burkolni, például nem számoltak be arról, hogy az áldozat egy helyi férfi, az elkövetők pedig migránsok. Már vasárnap délután is tüntetéseket tartottak a német városban, de hétfő délután több mint ötezren vonultak utcára a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények és a rendőrség tehetetlensége miatt.

Angela Merkel német kancellár nem állt a nyilvánosság elé kommentálni az esetet. Szóvivőjén keresztül annyit üzent, hogy elfogadhatatlan, hogy bárki "hajtóvadászatot folytat eltérő származású, eltérő kinézetű emberek ellen, vagy félelmet próbál terjeszteni", de magáról a gyilkosságról és a migránsok által elkövetett bűncselekmények megállításáról nem beszélt.

A német média Merkelékkel szoros együttműködésben láthatóan azt a képzetet akarja erősíteni, hogy a migránsokkal nincs semmi baj, ellenben akik szót mernek emelni az erőszakos bűncselekmények ellen, azok szélsőjobboldaliak, rosszabb esetben rasszisták. A német emberek jogos felháborodása Merkel szemében egyenlő a rasszizmussal.

A chemnitzi eset médiában történő megjelenése kísértetiesen hasonlít a 2015 szilveszterén szintén migránsok által elkövetett kölni tömeges zaklatásokhoz, amelyről a német média napokig nem számolt be.

Borítókép: MTI/EPA/Filip Singer

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink