A budapesti Contitnental egy tudásközponttá vált

Hírek
A budapesti gyár világszinten a Continental AG egyik leginnovatívabb vállalata – mondta Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti ügyvezető igazgatója. Az elmúlt évtizedben több mint 500 millió eurót fektetett be a Continental AG Magyarországon.

A Continental Automotive Hungary Kft. a termékek gyártásától a legmodernebb technológiák fejlesztőjévé, tudásközponttá vált Budapesten – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, a cég harmincadik születésnapja alkalmából rendezett eseményen. A Continental világviszonylatban is élen jár az új technológiák kialakításában, a kutatás-fejlesztésben és az innovációban – tette hozzá a miniszter. A német-magyar kereskedelmi kapcsolatok minden évben rekodot döntenek, a német befektetők a legmodernebb gyárakat hozzák Magyarországra.

A hatezer Magyarországon működő német vállalat 300 ezer magyarnak ad munkát, és már idén is számos német beruházásról született döntés. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2019 tavaszán publikált konjunktúra-jelentése szerint a cégek 82 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ismét Magyarországon hajtaná végre beruházását.

Ez egy párhuzamos történet, ugyanis a Magyarországon működő német vállalatok eredményei megjelennek a magyar gazdaság teljesítményében is. Az idei év második negyedévében 5,2 százalékkal erősödött a magyar gazdaság, amely az Európai Unió legmagasabb növekedése, a 1,3 százalékos uniós átlagot négyszeresen meghaladta. Ezzel együtt 2010 óta 30 százalékkal nőtt a magyar GDP.

A budapesti gyár világszinten a Continental AG egyik leginnovatívabb vállalata. Mióta a budapesti telephely a Continental tulajdonában van, folyamatos fejlesztésekkel elértük, hogy a világ élvonalában álljunk, mint egy igazi csúcstechnológiájú, innovatív egység, és hogy kiváló minőségű termékeket biztosítsunk intelligens folyamatok révén – mondta Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt évtizedben több mint 500 millió eurót fektetett be a Continental AG Magyarországon, csak a budapesti telephelyen több mint 2000 embert foglalkoztatnak – mondta Sami Krimi, a Continental AG Központi Elektronikai Gyárainak vezetője.

A Continentalt 145 éve alapították, 2018-ban 44,4 milliárd eurós forgalmat ért el, jelenleg a cégcsoport közel 245 ezer alkalmazottat foglalkoztat 60 országban.

 

Borítófotó: Sami Krimi, a Continental AG Központi Elektronikai Gyárainak vezetője, Varga Mihály pénzügyminiszter és KeszteRóbert, a Continental Automotive Kft. budapesti ügyvezető igazgatója (b-j) a Continental csoport budapesti gyárának 30. évfordulós ünnepségén 2019. augusztus 30-án. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink