A British Airways főnöke nem akar lemondani

Hírek
Alex Cruz a minap tartott sajtótájékoztatót. Sokak meglepetésére azonban nem jelentette be a lemondását. Továbbra is Európa harmadik legnagyobb légitársaságának az élén marad.  

A vállalat még szombaton került kínos helyzetbe, amikor egy áramellátási hiba miatt összeomlott a légitársaság számítógépes hálózata. A gond akkora volt, hogy a cég összes járatát törölni kellett a két legnagyobb londoni bázisrepülőterükön, Heathrow-n és Gatwicken. A hiba a társaság globális informatikai hálózatát érintette, ezért sok külföldi repülőtéren is leálltak a járatok, és tízezrek rekedtek a légikikötőkben. Még a vállalat telefonos utastájékoztató rendszere se működött.

Cruz akkor nem részletezte, hogy ez az áramellátási gond hol jelentkezett, ugyanakkor kijelentette: nincsenek arra utaló jelek, hogy a British Airways számítógépes rendszerét kibertámadás érte volna.

A brit szakszervezeti szövetség rögtön szót emelt az incidens után. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a brit óriáscég az informatikai hálózat működtetését kiszervezte Indiába, több száz helyi informatikust pedig utcára tettek.

Alex Cruz a mostani sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy a két dolog között nincs kapcsolat, a problémára nem a kiszervezés miatt került sor. A légitársaság egyébként kérte utasait, hogy őrizzék meg a felfordulás idején vásárolt élelmiszerek nyugtáit, valamint az általuk igénybe vett tömegközlekedési eszközök menetjegyeit és szállodaszámláikat, mert a cégtől ezekre visszatérítést kérhetnek.

A fennakadás várhatóan a következő napokra is kihat, elsősorban Heathrow-n.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink