A brit Munkáspárt vezetője a „feketék történelmének” tarja a brit történelmet

Hírek
Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt vezetője nemrég egy olyan javaslattal állt elő, hogy a brit iskolások a Brit Birodalom történelmén belül tanuljanak a színesbőrű emberek történelméről. A nyugati mainstreamnek számító liberális világban nem újdonság a történelem megcsúfolása.

A nagy gyarmattartó országok láthatóan szégyellik saját történelmüket. A gyarmatosítást rabszolgatartásként állítják be, ezzel rájátszanak az átlagpolgár bűntudatára, aki így könnyebben tudja elfogadni a migránsok invázióját, mondván, országuknak felelősségük van a kialakult helyzet létrejöttében.

Jeremy Corbyn nem találta fel a spanyolviaszt, csupán beállt a sorba. A nyugati haladók új ellensége a fehér ember lett, és mindent elkövetnek, hogy rossznak állítsák be őket. Corbyn szerint a brit gyerekek semmit sem tudnak a brit történelemről, hiszen abban csak fehér férfiak szerepelnek. A nők és a színesbőrűek helyzetét meg kell ismertetni a brit tanulókkal, hogy az ő szemszögükből lássák a történelmet.

A gyarmatosítást pusztán rabszolgatartásként beállítani a jelenlegi liberálisok politikai érdekeit segíti, de a tényekhez nem túl sok köze van. A gyarmatosítás egyfajta civilizáció-exportként is működött, elvitte a fejlődést olyan országokba, melyek máshogyan nem tudtak volna fölzárkózni a nyugati államokhoz. De mivel fehér férfiak vitték véghez, ezért nyilván elítélendő, üldözendő dolog.

A liberálisoknak köszönhetően napjainkban fehér férfinak születni egyet jelent a rasszizmussal, a kirekesztéssel, sőt lassan már a fasizmussal is. Nem lenne meglepő, ha következő lépésként a fehér férfi mintapéldájának Adolf Hitlert vagy Joszif Sztálint mutatnák be.

Borítófotó: timesofisrael.com

Ezek is érdekelhetnek

További híreink