A BKV már megkötötte az offshore céggel a buszbérlési szerződést

Hírek Figyelo.hu

Egy, a Magyar Nemzethez eljutott dokumentum szerint a BKV már megkötötte az offshore céggel a buszbérlési szerződést – írta a lap. A lap emlékeztet, hogy Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán azt közölte:

a BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak.

A cikk szerint az említett dokumentum igazolja, hogy a BKV október 30-án megkötötte a céggel a buszbérlési szerződést, ráadásul kiderült: a cégnek nincsenek is bérelhető buszai.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára Twitter-bejegyzésében bemutatta a már megkötött szerződést.

Melyik állítás az igaz? Főpolgármester, még egyszer, szó szerint: A BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak. Ehhez képest itt az aláírt szerződés. Valaki hazudik…

– írta az államtitkár.

A Magyar Nemzet emlékeztetett, az Mfor.hu által „kirobbant busztenderbotrány” előzménye, hogy a győztes CR-Facilities még egy évnyi működést sem tudhat maga mögött, idén május 11-én alapították, és pontosan hét nappal azelőtt, május 18-án jegyezte be a cégbíróság, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje.

A BKV Zrt. a legkedvezőbbnek a frissen alapított cég ajánlatát találta, így ezzel a társasággal kötötte meg a bérleti szerződést, melynek összértéke az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján nettó 342,72 millió forint. Az ügy további érdekessége, hogy a CR-Facilities többségi tulajdonosa egy ciprusi székhelyű offshore-cég, az Agrina Holdings tulajdonában van. Az ügyben pedig Leisztinger Tamás üzletemberhez köthető személyek neve is felmerült. Leisztinger Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes volt élettársa – olvasható a cikkben.

(Borítókép: képünk csak illusztráció! (Keresztesi Balázs, Metropol)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink