A bevándorláspárti Guy Verhofstadékhoz csatlakozott Gémesi György pártja

Hírek
A Gémesi által vezetett Új Kezdet párt február 8-án, a spanyolországi Bilbaóban csatlakozott az európai liberális frakcióhoz tartozó pártcsaládhoz, nevezetesen az Európai Demokrata Párthoz (EDP) – értesült a Magyar Nemzet. A kézfogó tényénél már csak az érdekesebb, hogy azt a párt lényegében elhallgatta a széles nyilvánosság, illetve saját szimpatizánsai elől is - írja a Magyar Nemzet.

Az újság megemlíti, hogy az Új Kezdet nem híresztelte a csatlakozás tényét, mindössze a párt honlapján található egyetlen mondat arról, hogy az EDP teljes jogú tagja lettek. Az EDP az európai liberálisokkal, az ALDE párttal alkot egy frakciót az EP-ben, Verhofstadt vezetésével.

Érdemes Gémesiről tudni, hogy többször is a bevándorlás mellett foglalt állást, Gödöllő vezetőjeként ő az egyetlen polgármester az országban, aki háromszor is megakadályozta a kötelező betelepítési kvóta elleni önkormányzati határozat elfogadását – írja a Magyar Nemzet.

Az újságban az is olvasható továbbá, hogy az európai liberálisok brüsszeli frakciója a bevándorláspárti javaslatairól, többek között a betelepítési kvóták és a bevándorlásellenes országok megbüntetését célzó kezdeményezések támogatásáról vált ismertté.

 

Borítófotó: Gémesi György, az Új Kezdet elnöke (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink