A baloldal pécsi jelöltje meghazudtolta önmagát

Hírek
Stumpf Andrásnak sikerült egy igencsak különös interjút összehoznia az aktuális Heti Válaszban az eredetileg közgazdász Mellár Tamással. Legerősebb kijelentése, miszerint senkit sem engedne be Magyarországra, sőt keményebben ellenzi a bevándorlást, mint a Fidesz, azonban egy pofátlan hazugság - hívja fel a figyelmet  a PestiSrácok. 

Hazugság, mert 2015 óta többször is a migráció áldásos állapota mellett foglalt állást Mellár. Lehet okot találni arra, hogy miért hazudtolja meg magát a legutóbbi interjújában, hiszen már maga Gyurcsány is rájött, hogy politikai öngyilkosság a kerítés lebontásának emlegetése. Ennek tekintetében már érthető, hogy ezzel szeretne tetszelegni a közvéleményben, de azért inkább emlékeztetnénk mindenkit arra, hogyan is vélekedik Mellár Tamás a bevándorlásról valójában.

„A 300 milliós USA-ba évente 1 millió ember vándorol be és a gazdaság nélkülük nem is tudna magas fordulatszámon működni. Az 500 milliós Európa hisztériás rohamot kapott félmillió menekülttől. Európának is meg kellene tanulnia együtt élni a bevándorlással, ahogy Amerika megtanulta és hasznot húzott belőle” – érvelt a Népszavában. Nemcsak az Európába érkező migránsok létszámában tévedett, hanem már magával az összehasonlítással is bakot lőtt. Nem lehet ugyanis a válogatott és szervezett, kis létszámú migrációt – ez az USA-féle – összehasonlítani az Európát sújtó bevándorlásválsággal. Pláne, hogy utóbbi esetében ismeretlenül, ellenőrizetlenül és adatfelvétel nélkül tódulnak be a kontinensre.

Folytatta tovább is Mellár ugyanebben a népszavás interjúban: „egy olyan országban, ahol 35 év alatt kis híján 1 millióval csökkent a népesség, lázasan kellene keresni a népesség pótlásának lehetséges forrásait, és nem elzárkózni előle”. Ugyanezt a véleményét más interjúkban is elmondta, mint például a Hajdú Online-nak adottban, ott azonban többet is kifejtett. Szerinte ugyanis a kölcsönkapott fiatal munkaerő javítja az elöregedő nyugati államok demográfiai helyzetét. Azzal persze nem számolt, hogy a kölcsön itt azt jelenti, hogy végleg. Valamint azzal sem, hogy teljesen más kultúrájú, integrálódni szándékosan nem akaró tömegekről van szó.

A dühitő azonban az, hogy Mellár is elismeri az asszimilációs, integrációs problémákat, amelyek megoldása pénzbe kerül – jó sok pénzbe. Van is ötlete arra, hogyan teremtsük elő ezt a pénzt: vonjuk el a magyar családoktól. Emígy utalt erre: „lehet olyanokat mondani, hogy Magyarország inkább a családpolitika, mintsem a bevándorlási politika révén kívánja megoldani a munkaerőpiaci problémáit, csakhogy ez még jó ideig a vágyak szintjén marad”.

Most már látjuk igazi álláspontját, de "rárakunk még egy lapáttal". A betelepítési kvóta ugyanis nagyon szimpatikus a függetlennek nemigen mondható képviselőjelöltnek. 2016-ban ezért buzdított mindenkit arra, hogy a kvótáról szóló népszavazáson igennel szavazzanak. „A polgároknak egyértelműen ki kell nyilvánítaniuk a szándékukat – s ez a mi esetünkben az igen szavazat lehet.” – mondta a Magyar Narancsnak.

Valószínű, hogy az ukáz szerint feledtetni kell Mellár múltját a pécsiek fejében, hiszen a legfrissebb kutatások szerint még ha mindenki visszalépne, akkor is kikapna a Fidesz-KDNP-s Csizi Pétertől.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink