A Balatonhoz is megéri ország-, vagy vármegyebérlettel utazni

Hírek Figyelő
Az ország- és vármegyebérletek a nyaralók dolgát is megkönnyíthetik, hiszen a bérletek a MÁV-START és a Volánbusz balatoni járataira is érvényesek. Az előszezon pedig már megkezdődött, a tó menti településekre a MÁV-Volán-csoport május 15-től több járatot indít.

Az új vármegye- és országbérletek előnyeit a tóhoz utazva is ki lehet használni. A MÁV-Volán-csoport tájékoztatása szerint a már több mint 330 ezer vármegye- és országbérlet tulajdonos érdeklődése az előszezoni menetrend bevezetésével tovább fokozódott a balatoni járatok igénybe vételével kapcsolatban. Május 15-től, a vakációt egy hónappal megelőzően már sűrűbben közlekednek vonatok a Balatonhoz, ezáltal széles kínálat biztosított a tóhoz utazók számára.

Noha az új díjtermékek elsősorban a vármegyéken belül, vagy a legalább két megyén át rendszeresen ingázók számára kínál új és versenyképes alternatívát, a főváros és a Balaton között a több, sűrű megállási rendű, jellemzően 1-2 óránként közlekedő InterRégió vonatokon kivétel nélkül érvényesek az országbérletek.

A Balatonhoz utazók az orszagberlet.hu weboldalon már külön Balaton menüpontban tájékozódhatnak az új bérletek igénybevételi lehetőségeiről, továbbá segítséget, javaslatokat kapnak, hogy azok előnyeit miként tudják kihasználni a tóhoz vagy annak partmenti települései között utazva.

A MÁV-START június 16-ig előszezoni menetrenddel várja az utazókat: a part menti nagyobb települések az alapütemű, átlagosan óránkénti követésű vonatok mellett további járatokkal is elérhetővé váltak. A téli menetrendhez képest több InterCity-kocsi és motorvonat állt forgalomba, a vonatokon a kora tavaszi időszakhoz képest több férőhely áll az utasok rendelkezésére.

A Volánbusz Budapest és a Balaton között mindkét irányban naponta néhány alkalommal közvetlen autóbuszokat is indít, melyekre szintén érvényes az országbérlet is. Az autóbuszokkal többek között a tó északi partján fekvő Balatonkenese, Balatonalmádi, Balatonfüred, Tihany, Révfülöp, Keszthely, Hévíz, illetve a déli partján elhelyezkedő Siófok, Balatonlelle, Balatonboglár települések is elérhetőek a fővárosból.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink