A Balaton partján nyitott oktatási és konferenciaközpontot az MNB

Hírek Figyelő
Megnyitotta kapuit a Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Konferenciaközpontja Balatonakarattyán.

Megkezdte működését a Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Konferencia Központja (BOKK) a balatonakarattyai Koppány soron, az egykori MÁV-üdülő területén. A felújított központ zárt körben, ajegybank három napos Tehetséggondozó Programjával kezdte meg működését május 17-én, amelyet több mint 100 egyetemista hallgató részvételével rendeztek meg. A balatonakarattyai lakosok előtt június 4-én nyílt meg első alkalommal a komplexum, a központ udvarán ugyanis nagyszabású közösségi napot tartott az MNB. A látogatókat számos kitelepüléssel várták a szervezők: többek között a Pénziránytű Alapítvány és a Pénzmúzeum is saját standdal jelent meg, emellett zenés, interaktív gyermekműsor és élőzene is színesítette a programot.

– Az egykori MÁV-üdülő 6 hektáros, kiváló adottságokkal rendelkező területe hosszú ideje kihasználatlanul állt, egészen a felújítási munkálatok 2018-as megkezdéséig – mutatott rá közleményében az MNB. A jegybank azzal a céllal kezdte meg a terület rehabilitását, hogy az addig üresen álló épület oktatási központként, hazai és nemzetközi-, pénzügyi, gazdasági és tudományos konferenciák, valamint a jegybank munkavállalóinak szóló workshopok, képzések és kihelyezett tárgyalások helyszíneként éledjen újjá.

Csalási nappal nyitotta meg a nagyközönség előtt új oktatási és konferenciaközpontját az MNB.

A BOKK több szempontból is értékteremtő beruházásnak tekinthető Balatonakarattya életében: amellett, hogy turisztikai szempontból előnyös a város és környéke számára, mintegy 100 új, egész éves munkahelyet teremt, valamint adóbevételt generál Balatonakarattyának. A város infrastruktúrájára szintén pozitív hatással volt a beruházás, ugyanis annak keretében a beruházó MNB-Ingatlan Kft. modernizálta a környék áram- és a telekommunikációs hálózatát, megoldást biztosított a csapadékvíz előtte gondot okozó elvezetésére is, korszerűsítette a komplexum környékén található utakat, valamint új parkolóhelyeket hozott létre.

Az MNB szerint a fejlesztés során fontos szempontként volt jelen a fenntarthatóság. Ezen törekvés megvalósítása érdekében a beruházó több száz fát és több tízezer cserjét ültetett el a régóta gondozatlan területen, valamint az élővilág védelmére is kiemelt hangsúlyt fektetett, amelyet az elkészült környezeti hatástanulmányok, valamint dendrológiai vizsgálatok biztosítottak.

A jegybank összességében a helyi szabályozási rendelet által előírt 40 százalékos zöldfelületi mutatót jóval meghaladva, 70 százalékra növelte a zöldterület mértékét, amelyet a megőrzött, már kiteljesedett, nagy lombozatú fák mellett 200 új fa és 40 ezer díszcserje ültetésével érte el. Az energiatudatosságot szintén szem előtt tartotta a fejlesztő, ennek jegyében napelemek, illetve elektromos töltőállomások kerültek kihelyezésre a területen.

Borítókép: Nagyszabású közösségi napot tartott az MNB Balatonakarattyán. (Fotó: MNB)

 

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink