9 milliárd a nők atipikus munkavégzéséért

Hírek
Ma még Magyarországon túl alacsony a rugalmas foglalkoztatottság, túl kevés a rugalmas munkahelyek száma, beleértve az összes atipikus foglalkoztatást is - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Novák Katalin államtitkár. 

Ha gyakoribb lenne az atipikus foglalkoztatás, abból sokat profitálhatna a magyar társadalom egésze – helyezte kontextusba az ügy fontosságát az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn, a GE Magyarország negyedik Dolgozó szülők napjának megnyitóján.

A nők a családban és a munkahelyen 1.2.9 program elindításával országszerte nőközpontokat hoznak létre, amelyekben a nők olyan képzéseken vehetnek részt, amelyek a rugalmas munkaerőpiaci elhelyezkedésüket segítik, ami már rövid távon is támogatja a nők foglalkoztatottságát.

A programra az önkormányzatok május 19-től adhatnak be pályázatot a források kimerüléséig vagy legkésőbb 2018. május 21-ig – hívta fel a figyelmet Novák Katalin. 

Az államtitkár elmondta, hogy egyenként 150-200 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok, illetve olyan konzorciumok, amelyekben az önkormányzatok a konzorciumvezetők.

Az Emmi tájékoztatása szerint a nők atipikus munkavégzését és foglalkoztathatóságát 9 milliárd forinttal támogatja a kormány. 

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink