3,2 milliárdból újul meg a Mezőhegyes és az M43-as autópálya közötti út

Hírek MTI

Hazai finanszírozásból, mintegy 3,2 milliárd forintból felújítják a Mezőhegyes és az M43-as autópálya közötti utat – tájékoztatta a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden.

A közlemény szerint a Mezőhegyestől az M43-as autópályáig Pitvaroson és Csanádpalotán keresztül vezető 22 kilométeres útszakasz

érinti a 4434-es és 4451-es jelű összekötő utakat is.

A felújítás során a meglévő burkolat profilmarása után új aszfalt kopóréteget épít a kivitelező, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről gondoskodik, az új kopórétegre tartós burkolati jeleket fest, és a sérült KRESZ-táblákat cseréli.

A kivitelezés során felújítják a mezőhegyesi Élővíz-csatorna-hidat és a Pitvaros községben a körforgalmi csomópontot is.

A felújítást követően az M43-as autópályát gyorsabban, biztonságosabban és kényelmesebben érik majd el a közlekedők.

A munkaterületet a kivitelező június elején veheti át, a fejlesztés előreláthatóan az év végéig tart – áll a közleményben.

Dobrovitz József hajt a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. mezőhegyesi lovaspályáján megrendezett nemzetközi fogathajtóverseny maratonhajtás versenyszámában 2018. április 30-án. (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

(Borítókép: Táblák az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti szakaszán 2015. július 11-én. 2015. július 11-én. A sztrádaszakaszt és a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhelyet, valamint román oldalon a Nagylak (Nadlac) és Pécska (Pecica) között megépült 16 kilométeres A1 gyorsforgalmi útszakaszt ezen a napon adták át. (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink