3 ok, amiért jövőre még jobb lesz a magyar labdarúgó-válogatott

Hírek Mandiner
Szoboszlai Dominik különleges motivációval vág neki az új esztendőnek.

Remek évet zárt 2023-ban nemzeti együttesünk. Marco Rossi csapata veretlenül, csoportelsőként jutott ki a németországi Európa-bajnokságra. Immár azt is tudjuk, hogy a házigazda mellett Svájc és Skócia lesz a mieink csoportellenfele júniusban. Sokan sokféleképpen értékelték a sorsolást, s valóban lehetett volna könnyebb és nehezebb is a dolgunk, ám az elmúlt éveket figyelembe véve egyáltalán nem kell félteni a fiúkat, akik még rengeteg tartalékkal rendelkeznek.

Teljes kerettel még erősebben

Lehet legyinteni, hogy gyenge ellenfeleket megelőzve vívta ki a részvételi jogot a 24 csapatos kontinensviadalra Magyarország – csak épp nem így van! Tény, hogy Bulgária futballja soha nem látott mélységbe süllyedt, Litvániában a kosárlabda mellé a labdarúgásnak esélye sincs felnőni. Montenegró sem tartozik a nagyhatalmak közé a sportágban, a magyarországi légiósok mellett Atletico Madrid-, Lazio-, és Olimpiakosz-játékost is bevető délszláv együttes kifejezetten szívós, kellemetlen ellenfél.

A portugálok megverésével világbajnoki szereplő, topligás játékosokkal teletűzdelt Szerbia pedig egyenesen a csoport favoritja volt, mégis oda-vissza le tudta győzni az egységes magyar csapat. A budapesti mérkőzésen a Belgrádban a győztes találatunkat elérő védelmi vezér, Willi Orbán nélkül nyertünk, a Puskás Arénában felejthetetlen ballábas bombagóllal előrukkoló Sallai Roland novemberre dőlt ki a sorból, s nélküle biztosítottuk be a kijutást Bulgáriában, majd vertük meg hátrányból Montenegrót. Az említetteken kívül az egész évben nem állt rendelkezésre térdműtétje miatt az első számú kapus, Gulácsi Péter – igaz, Dibusz Dénes első osztályú helyettese volt. Ugyanakkor

a teljes esztendőre igaz volt, Marco Rossinak és stábjának igazi sakkjátszmákat kellett megvívnia nem csak a riválisokkal, hanem egyáltalán azért, hogy megfelelő minőségű keretet tudjon összeboronálni.

A sérüléseken túl ugyanis a játékhiány is sújtotta legjobbjaink egy részét, nekik – mint összegző cikkünkben írtunk róla – télen lépniük kell, hogy formában legyenek az Eb-re. A korábbi 26-hoz képest 23 labdarúgót nevezhetünk be, s ha mindenki bevethető lesz és játszik is a klubjában, nagy harc lehet a bekerülésért, ami fokozhatja az egészséges versenyhelyzetet.

A teljes cikk itt olvasható mandiner.hu

Címlapfotó:Szoboszlai Dominik és Nagy Ádám, a magyar válogatott játékosai ünnepelnek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország – Montenegró mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re. MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetnek

További híreink