Száz nap múlva olimpia: több százezer belépőjegy vásárlására nyílt meg a lehetőség

Hírek vg.hu
Kereken száz nappal a nyári párizsi olimpia előtt újabb több százezer belépőjegy értékesítését nyitották meg a nagyközönségnek, amelyek csaknem az összes versenyszámra megvásárolhatók. A párizsi olimpia számaira újabb jegyeket később már nem tesznek elérhetővé, így a jobb helyekre érdemes hamar lecsapni.

Újabb 250 ezer új belépőjegyet bocsátott forgalomba a szervezőbizottság szerdán 10 órától a párizsi olimpia versenyszámaira. Az eladásra kínált jegyek fele olcsóbb lesz 100 eurónál, sőt, csaknem 20 ezer jegy ára már 24 eurótól elérhető – közölte a Magyar Olimpiai Bizottság

Ez az utolsó jegyértékesítési kör a játékok előtt az összes olimpiai sportágra, így érdemes sietni a jobb helyek megszerzésére.

Kivéve szörf számaira, mert oda nem szükséges belépőjegyet váltani.

Belépőjegyet lehet vásárolni a párizsi olimpia versenyszámaira többek között:

  • judo sportágra, amire közel 2 ezer új jegyet bocsátanak ki 24-380 euró között,
  • asztaliteniszre, amire az alapárból 12 ezer további belépőjegyet kínálnak,
  • a Stade de France-ban aréna atlétikai számaira, amikre 24 – 980 euró között kínálnak jegyeket,
  • a Paris-La Défense Arénában zajló úszásokra, amelyekre 15 ezer, 24-690 euró közötti belépőjegyet kínálnak,
  • az Eiffel-torony lábánál megrendezésre kerülő strandröplabdára, amire 35 ezer darab 24 – 420 euró közötti jegy adnak,
  • a Bercy Aréna torna számaira közel 10 ezer új jegyet,
  • teniszre, amire 12 ezer új belépő értékesítését nyitották meg,
  • a versailles-i kastély kertjében zajló lovas eseményekre, amelyekre pedig 9 ezer új jegyet adnak 24 – 420 euró között.

A csapatsportokra szóló jegyek értékesítését kedden délután nyitották meg.

Új jegyeket árusítanak a július 26-i nyitóünnepségre is, amire már 90 eurótól lehet helyet szerezni, illetve a Stade de France-ban megrendezésre kerülő záróceremóniára is, amelyre 250 euróról indul a jegyértékesítés.

A magyar bizottság idézte Tony Estanguet-et, a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottságának (COJOP) elnökét, aki szerint valószínűleg szoros lesz a verseny ezen jegyek némelyikének a megszerzésében, ezért „gyorsnak kell lenni”.

A bizottság figyelmeztetett arra, hogy az idei lesz az első olyan olimpia, ahol a belépőjegyek kizárólag digitális formában érhetők el, így a belépőváltáshoz elengedhetetlen a ticketing applikáció letöltése. Eddig 8 millió jegyet értékesítettek a rendezvénysorozatra.

 

A cikk itt olvasható.

Címlapfotó: AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink