Orbán Viktor: a terrorizmus és a migráció kéz a kézben jár

Hírek Nagy Péter
A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, migrációs-ügyben egy félelemmel teli horizontot lát. Szerinte a migránsok nem maguktól radikalizálódnak, hanem terrorszervezetek állnak mögöttük, pénzelik, kiképzik, szervezik őket – ezért sem engedhetünk be közülük senkit Magyarországra.

„A migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette: ha egyszer beengedjük az illegális migránsokat, többet nem lehet őket kitenni innen. Szerinte migrációügyben egységesnek kellene lenni, éppen ezért nem érti a baloldalt, mert ebben a témában pártpolitikától függetlenül egyetértésre lenne szükség. A közelmúltban publikált titkosszolgálati jelentéssel kapcsolatban elmondta, egy félelemmel teli horizontot lát. Ezek a migránsok nem maguktól radikalizálódnak, hanem terrorszervezetek állnak mögöttük, pénzelik, kiképzik, szervezik őket.

A gyarmattartó államok megitták ennek a levét, visszaüt nekik a történelem, mert 2015-ben beengedték őket a migrációs hullám alkalmával, innentől kezdve már ők is látják az országuk történetének a végét. „Akinek van gyereke, az arra gondol, hogy milyen országot hagyunk a gyerekeinkre, én is mindig erre gondolok. Hajlíthatatlan vagyok migráció-ügyben

– közölte.

„Hálát adok az Istennek, hogy nem olyan országban vagyunk, ahol a lakosság 20 százalékát migrációs közeg teszi ki” – jegyezte meg a kormányfő. Kiemelte: nem tudja, ezeknél az országoknál mi lesz a megoldás, de mi nem követtük el ezt a hibát, amelyet ők, és nem is akarunk ilyen helyzetbe kerülni. „Mi nem akarjuk megmondani a többi országnak, hogyan oldják meg ezt a helyzetet, de ne akarják ide küldeni a migránsokat, akiket mi nem akartunk befogadni!” – nyomatékosította Orbán.

A miniszterelnök többek között arról is szót ejtett, hogy nem akar „mini Gázákat” Budapest kerületeiben, bár szerinte nem fogadták el Brüsszelben azt a tolerencia-ajánlatot, amit Magyarország tett. A migrációs brüsszeli paktummal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: „hálát kell adni azért, amiért nekünk helyén volt az eszünk és szívünk, amikor kellett.

A cikk teljes terjedelemben a Világgazdaság oldalán olvasható

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezek is érdekelhetnek

További híreink