Nőtt a szálláshelyek idegenforgalma

Hírek VG
Szeptemberben a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el, ezáltal a vendégek száma 9,4, a vendégéjszakáké 5,8 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál – közölte ma a KSH.

A vendégek száma összességében 9,4, a vendégéjszakáké 5,8 százalékkal nőtt a turisztikai szálláshelyeken szeptemberben – derül ki a KSH ma reggel közétett mai gyorsjelentéséből.

A vendégéjszakák 72 százalékát a kereskedelmi szálláshelyek adták, ahol a forgalom 3,9 százalékkal volt magasabb az előző évinél. A magán- és egyéb szálláshelyeken 11 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak, mint egy évvel korábban.

Szeptemberben 762 ezer belföldi vendég közel 1,7 millió vendégéjszakát töltött el a turisztikai szálláshelyeken, ahol a belföldi vendégek száma 0,6 százalékkal nőtt, a vendégéjszakáké pedig 1,2 százalékkal csökkent az előző év azonos hónapjához képest.

A kereskedelmi szálláshelyeken 564 ezer vendéget és 1,2 millió vendégéjszakát regisztráltak, ennek 67 százalékát szállodákban töltötték el, ahol a vendégéjszakák száma 3,8 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál.

A magán- és egyéb szálláshelyeken eltöltött belföldivendég-éjszakák száma 1,4 százalékkal nőtt 2022 szeptemberéhez mérten.

Mindeközben a külföldi vendégek száma 22, a vendégéjszakáké 13 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest.

A cikk teljes terjedelmében a

Címlapkép: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink