Erősödő digitális szolgáltatások a Kaposvári járásban

Hírek Figyelő

Lezárult az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése az MVM NET Zrt.-nél a Kaposvári járásban” című projekt, melynek célja volt, hogy a kevésbé fejlett régiókban lehetővé váljon a digitális szolgáltatások terjedése az állampolgárok és a vállalkozások körében – közölte lapunkkal a vállalat.

A projekt 465,35 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás igénybevételével valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében.

Az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése az MVM NET Zrt.-nél a Kaposvári járásban” című projekt célja volt, hogy a kevésbé fejlett régióban, az újgenerációs, szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal le nem fedett igényhelyek lefedése is megvalósuljon. A hazai és európai uniós forrásokból megvalósuló Szupergyors Internet Program keretében végzett hálózatfejlesztés Kaposvár járás 28 településén jött létre. A hálózati végpontok sávszélessége minden helyszínen legalább 30 Mbps lett.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap segítségével nyújtott támogatás útján valósult meg.

Projektadatok

A projekt tartalma: A fejlesztés során az MVM NET Zrt. optika alapú hálózatot fejlesztett a járásban.

A projekt teljes költségvetése: 628,85 millió forint (amelyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap, Magyarország költségvetése és az MVM NET Zrt. közösen finanszíroz a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.)

Projekt megvalósításának kezdete: 2017. június 12.

Projekt lezárása: 2023. szeptember 30.

Projektazonosító: GINOP-3.4.1-15-2016-00233

Ezek is érdekelhetnek

További híreink