MBH Bank: kiemelkedő érdeklődés az első, nemzetközi kötvény iránt

Hírek Figyelő
 Rendkívüli érdeklődés mutatkozott az MBH Bank Nyrt. első nemzetközi, MREL-képes kötvénye iránt 2023. október 11-én. A hitelintézet 350 millió euró össznévértékű kötvénykibocsátásról döntött a befogadott ajánlatok alapján.

Az újonnan felállított 1,5 milliárd eurós kötvényprogram keretében eredetileg 300 millió eurós kibocsátási volumenre tervezett tranzakció kiemelkedő érdeklődés mellett zajlott, mintegy 600 millió euró össznévértékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az MBH Bank végül 350 millió euró össznévértékű ajánlatot fogadott el – több mint fele arányban nemzetközi tőkepiaci szereplőktől – közölte a hitelintézet.

A 4 éves futamidejű, 3 év után visszahívható, rendes fedezetlen követelésnek minősülő (Senior Preferred) kötvények kibocsátására 2023. október 19-i értéknappal kerül sor.

A szenior fedezetlen kötvények kibocsátásának célja általános vállalat finanszírozás. A kötvények a bank MREL-követelményeknek, vagyis a szavatoló tőkére és leírható vagy átalakítható kötelezettségekre vonatkozó minimumkövetelményeknek való megfelelését szolgálják.

Krizsanovich Péter, az MBH Bank pénzügyi vezérigazgató-helyettese elmondta:

A kötvénykibocsátás iránti élénk érdeklődés igazolja a befektetők, alapkezelők és pénzintézetek bizalmát, valamint elismerését az MBH Bank teljesítménye és megbízhatósága iránt. Külön öröm számunkra, hogy a végül elfogadott ajánlatok több mint felét külföldi befektetők nyújtották be. A mostani kötvénykibocsátás jelentős mérföldkő az MBH Bank nemzetközi piaci szereplővé válásában.

Címlapkép: MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink