A bankok nélkül nehezen elképzelhető a fenntarthatósági átállás

Hírek T.M.
Közös ESG-konferenciát tartott a Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség. A tanácskozáson kiemelték, hogy szemléletváltásra van szükség.

A Magyar Fejlesztési Bank álláspontja szerint a magyarországi pénzintézetek megfelelő felkészültsége kiemelt jelentőségű az ESG-átállás terén. A fenntarthatóság irányába tett lépések aktívan hozzájárulhatnak ahhoz a szemléletváltáshoz, amely a gazdasági szereplők versenyképességének javításához szükséges, ezért fontos felmérni, hol áll jelenleg a szektor. Ezt a témát járták körül szeptember 26-án, az MFB Székház Kupolatermében tartott konferencián, ahol egy asztalhoz ülhetett a gazdaságfejlesztés stratégiai tervezését végző kormányzati szakember, az MNB képviselője, az ESG-szabályozás terén tapasztalatokkal rendelkező tanácsadói kör, valamint a kereskedelmi és fejlesztési hitelintézeti oldal is.

A bankokra kiemelt szerep hárul abban, hogy a piaci szereplők, valamint a szabályozó hatóságok által is igényelt és elvárt ESG-átállás lépései mielőbb és minél hatékonyan terjedjenek el a gazdasági szereplők körében

– emelte ki előadásában Zátrok Ildikó, az MFB vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, hogy a bank küldetésének tekinti, hogy élen járjon a fenntarthatósági szempontú jó gyakorlatok és szemlélet hazai elterjesztésében. Úgy véli, hogy a bankoknak jelentős belső folyamatszabályozási és kockázatkezelési fejlesztéseket is meg kell megvalósítaniuk, amiben az érintett pénzintézetek projektmenedzsment szervezeti egységeire is jelentős szerep hárul.

További részletek a Világgazdaságban olvashatók.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink