Nemzetközi Duna fesztivált tartanak Bölcskén

Hírek Figyelő
Színes programokkal várják az érdeklődőket július elsején Bölcskére, a nemzetközi Duna fesztiválra.

Nemzetközi szinten fogtak össze Duna-menti országok művészei egy közös kiállítás jegyében a Duna hullámai, a béke hullámai címmel elnevezett Duna fesztiválon, amelynek első alkalommal, hagyományteremtő céllal ad otthont a Tolna megyei ékszerdoboz, a bölcskei Szent András-kastély július elsején. A nemzetközi Duna fesztivál keretében Ausztria, Németország, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna és Magyarország képzőművészei fogtak össze.

Duna karnevál 02

Színes programokkal várják az érdeklődőket július elsején Bölcskére, a nemzetközi Duna fesztiválra. Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs

A hagyományteremtő program célja, hogy felhívja a figyelmet a tíz nemzet által naponta használt folyóra, és ezáltal egyfajta dunai szolidaritást alakítson ki: összekapcsolja a különböző nemzetiségeket, kultúrákat, gazdaságokat és szellemiséget a béke jegyében, ami manapság egyre fontosabb.

A héthektáros ősparkkal övezett klasszicista, műemlékvédett kastély egésznapos családi programmal várja az érdeklődőket: koncertek, nemzetközi képzőművészeti kiállítás, filmvetítés, üzleti piknik, termelői kirakodó és gyerekprogramok várnak mindenkit.

A programon keresztül a szervező Szent András-kastélynak a missziója, hogy olyan európai szellemiséget mutasson és építsen, amelyben a sokféleség megnyilvánulhat, ahol a szétválasztottság helyett a kapcsolódás, az együtt alkotás, a tudás kap teret.

Duna karnevál 03

A természetet és művészeteket középpontba állító nemzetközi fesztiválnak a bölcskei Szent András-kastély ad otthont. Fotó: Duna karnevál

Belasics Edit kastélytulajdonos elmondta: a Duna fesztivált évente szeretnék megrendezni, amelynek központi témája a természet és a művészetek lesznek. Július 1-jén egész napos programokkal várják a vendégeket, kicsiket és nagyokat: fellép a Makám zenekar, Rohmann Ditta, Szőke Szabolcs, helyi művészek, lesz kirakodóvásár, filmvetítés és gyerekprogramok, valamint sárkányhajózás a Dunán, terepfutás a környéken.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Duna karnevál)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink