Hazai beszállítókat segítő portál indult

Hírek Figyelő
Könnyen, protekció nélkül is bekerülhetnek a multikhoz a hazai beszállítók egy új magyar fejlesztésű portálnak köszönhetően. A HRshaker megspórolja a cégeknek a sokszor hosszadalmas kiválasztási procedúrát.

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat, egy új, ingyenes platform segít összekötni a feleket egymással. A napokban indult HRshaker.hu sokéves tapasztalat után jött létre, célirányosan feltett kérdésekkel és videóinterjúkkal teszi átláthatóvá a beszállítók erősségeit, vagy a róluk szerzett tapasztalatokat.

– A HR-es döntéshozók egy-egy új projekt során sokszor nem is látják át igazán, mit keresnek, ezért leginkább az ár alapján döntenek. Míg átláthatóbb, célirányosabb információk alapján nem csak könnyebb és pontosabb döntés születhetne, de nem is feltétlenül a legolcsóbb beszállítóra esne a választás. A szolgáltatók a platform használatával megspórolhatnák az árversenybe fektetett energiáikat – mutatott rá Kreisz Eszter, a hrshaker.hu alapító-tulajdonosa, a munkaerőközvetítéssel foglalkozó Tehetségrendszer ügyvezetője.

A szakember szerint a kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran eltévednek a szolgáltatók és a kiválasztást végző cégek HR-esei egyaránt. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Akinek nincs protekciója, nem akar kuncsorogni, vagy nincs lelki ereje, hogy ezt a folyamatot végig csinálja, általában felvesz egy sales-es csapatot. Ez azonban nem épp olcsó mulatság.

hr shaker 02

A beszállítók könnyen partnercéget találhatnak az új, ingyenes portálnak köszönhetően. Fotó: hrshaker

– A HRshaker egy olyan platform, ami ingyenes online sales-ese lehet a beszállító cégeknek – hívta fel a figyelmet a portál alapítója.

A tulajdonos szerint a beszállítók gyakran szembesülnek véget nem érő árajánlat-egyeztetésekkel és sokszor csak a többedik egyeztető kör után derül ki, hogy valójában nem is ők a megfelelő partnerei egymásnak. A HRshaker felülete olyan információkat gyűjt össze a cégekről, amelyek nagyban megkönnyítik a döntést, ráadásul lehetővé teszi azt is, hogy ne pusztán az árajánlat döntse el, ki a legmegfelelőbb partner. – Ha össze van szedve a beszállítókról egy egész infó-csomag ezen a felületen, akkor mintegy harminc százalékkal gyorsítjuk az árajánlatadási és az elfogadási procedúrát. Ráadásul azáltal, hogy egy ilyen bemutatkozó oldala lesz egy beszállító cégnek, teljesen megváltozik a HR-esek döntési mechanizmusa – emelte ki Kreisz Eszter.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: HRshaker)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink