14 százalékkal elmarad a tavalyi eredményétől a Duna House

Hírek MTI
Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House csoport 252,7 millió forint konszolidált adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben, ami 14 százalékkal elmarad a tavalyi harmadik negyedévitől – közölte a cég kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az első három negyedévben 757,3 millió forint volt a konszolidált adózott eredmény, éves szinten 48 százalékkal csökkent.
A jelentésben kiemelik, hogy a folyamatban lévő MyCity projektek csak 2020-ban fognak zárni, a határidők módosulásának azonban nincs áfavonzata, a lakásokat 5 százalék áfával értékesítik.

A Duna House a harmadik negyedévben 1,993 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, 27 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az első kilenc hónapban pedig 5,876 milliárd forintot, ami 3 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A cégcsoport konszolidált üzemi eredménye a harmadik negyedévben 344 millió forint volt, 7 százalékkal kisebb, mint tavaly a harmadik negyedévben.

A Duna House 2019 második negyedévétől „tisztított core” korrigált eredménykategóriákat tesz közzé, amelyben a MyCity ingatlanfejlesztő tevékenység eredménye mellett további korrekciót hajt végre a menedzsment által egyedinek, vagy a csoport folyamatos eredménytermelésének megítélése szempontjából lényegesnek tartott tételekkel.

A tisztított core üzemi eredmény a harmadik negyedévben 342 millió forint volt, 9 százalékkal több a tavalyi harmadik negyedévinél. Az első kilenc hónapban a csoport 888 millió forint tisztított core üzemi eredményt ért el, 25 százalékkal többet az előző évinél. A core adózott eredmény a harmadik negyedévben 296,9 millió forint volt, 23,3 millió forinttal kevesebb a tavalyi harmadik negyedévinél.

A core eredményt negatívan érintette a lakás-takarékpénztári termékek megszűnése (-47,7 millió forint).
A csoport lengyelországi tevékenységei 62 millió forint üzemi eredményt termeltek a harmadik negyedévben, pozitívba fordítva ezzel a lengyelországi első kilenc havi eredményt is. Különösen látványos volt a növekedés a csoport pénzügyi és franchise ingatlanközvetítési szegmenseiben a Gold Finance akvizíció, az ingatlanközvetítői hálózat bővülése és az organikus növekedés következtében – írják.

Magyarországon a június-augusztusi időszakban bizonytalanság jellemezte a piacot a családtámogatási programok és magyar állampapír plusz bevezetése kapcsán. Szeptember-októberre némileg élénkült az ingatlanpiac, de továbbra is sok a bizonytalanság. A hitelpiacon a jelzáloghitelezés szeptembertől a tavalyi szintek fölött teljesít, a babaváró hitelek egy új termékkörrel bővítették a cégcsoport palettáját.

A Duna House csoport 50 forint névértékű részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a keddi kereskedést 3800 forinton zárták, 40 forinttal, 1,06 százalékkal magasabban az előző záróárnál. A papír éves maximuma 4380 forint, az éves minimum pedig 3600 forint.

 

Borítófotó: spectrumblue, PuzzlePix / Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink