120 MÉTERREL A DUNA FÖLÖTT NYÍLT MEG Budapest legújabb étterme

Hírek Sz. H.
Megnyitott az ország legmagasabb épületének, a MOL Campusnak 28. emeletén található top gasztronómiai élménypont, a Virtu Restaurant, amely nemcsak elhelyezkedésében és megjelenésében tör a legmagasabb szintre, hanem a hazai és regionális konyha legjavát kínálja vendégeinek, kiváló minőségben.

A 150 férőhelyes fine service étterem egy látvány-felvonóval közelíthető meg a MOL Campus Visitor Centerből vagy az utcaszinti külön bejárattól. A VIRTU Restaurantban megcsodálhatjuk a páratlan panorámát a hatalmas üvegfal mögül egy lounge hangulatú részből – kávé, frissítők és sütemény fogyasztása közben. Odaülhetünk a monumentális kék-zöld márvány pulthoz, és menő koktélokat szürcsölhetünk. Az á la carte ebéd és vacsora elegáns, mégis közérthető módon mutatja be a regionális gastro kultúrát, igazi közönségkedvenceket felvonultatva. Az éttermi rész egy nyitott és több szeparálható vendégtérből áll.

Az étterem a visszatérő ügyfeleket törzsvendégként köszönti, és igyekszik számukra az angol privát klubokhoz hasonló kiemelt szolgáltatásokat biztosítani egy csak számukra fenntartott belső térben.

A gasztronómiai koncepció és igyekezet a magyar konyha és vendéglátás ideális jövőképét vetíti elénk: itt minden elemében jelen van az a potenciál, amely hazánkban és a régióban rejlik. Kiemelhető a klasszikus ízekből álló menü, a széles borválaszték, a környező országok kultúrájának tisztelete, az elegancia és az inspiráló fine-service koncepció.

A VIRTU Restaurant konyháját a 26 éves Lendvai Levente vezeti, aki az Arany Kaviár étteremből érkezett a MOL Campus torony tetejére:

„Azt adjuk, ami a miénk és ami szerethető, mindezt olyan színvonalon, ami vonzóvá tesz minket. Közép-kelet Európa regionális ízeit és ételeit mutatjuk be, amibe beletartozik hazánk után Ausztria, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország is. Remek alapanyagok és kitűnő ételek jellemzik ezt a térséget. A trendet, miszerint helyi alapanyagokat használunk és 50 kilométerről hozunk mindent, egy kicsit kiterjesztettük és a régió jellemző ételeiben gondolkodunk, ami lehet akár a bécsi szelet, a krumplis tészta, a smarni, a császármorzsa vagy a káposztaleves is.

Ez utóbbi például ebben a régióban mindenhol megtalálható kisebb-nagyobb változtatásokkal. Természetesen megmutatjuk erdeink nagy vadjait is különböző kultúrák tolmácsolásában. Budapesten nem nyílt még étterem a 28-ik emeleten – ez a kilátás sok mindent meghatároz, és felénk is magas elvárásokat közvetít. Ez nem egy fine dining étterem, szeretjük, amikor a vendég a saját ritmusában tud elmerülni az á la carte kínálatunkban, és minden korosztály megtalálja a saját élményét nálunk. Nyitottak és sokszínűek vagyunk, mint maga a város alattunk. Azt azért ígérhetem, hogy kiemelten elegáns szervizt nyújtunk. Az ételek megjelenésükben, tálalásukban mindenképpen ezt az emelkedettséget tükrözik.” – mesél terveiről az ifjú séf.

Fotó: Virtu Restaurant

Ezek is érdekelhetnek

További híreink