Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Soros emeli a tétet: kétszer olyan keményen fogja végrehajtatni "nem létező” terveit

HírekVizvári Soma

Soros György harcot hirdetett Donald Trump amerikai elnök és az erősödő nacionalizmus ellen a The Washington Post című lapnak adott interjújában. A milliárdos azon is kesereg egy kicsit, hogy mennyi minden nem úgy alakult az elmúlt pár évben, ahogy ő szerette volna. Ezek mellett még arra is erőt érzet magában, hogy azzal vádolja meg az Egyesült Államok elnökét, ami pont rá jellemző.

 

Az interjúban a magyar születésű amerikai milliárdos arra panaszkodik, hogy "mindaz, ami rosszul alakulhatott, rosszul is alakult". A lap újságírója ezzel kapcsolatban emlékeztetett: a Soros által támogatott elnökjelölt, Hillary Clinton 2016-ban elvesztette a választást Donald Trumppal szemben, akinek "Amerika az első" politikája éppen annak a globalizációnak akart gátat vetni, amelynek Soros a híve. Ezenkívül az Európai Unió, amelynek sikerességében annyira bízott, most Nagy-Britannia elvesztésén és az erősödő migránsellenes érzelmeken vitázik, és Soros maga is támadások célpontja lett Magyarországtól Kaliforniáig.

Magyarán Soros számításai nem igazán jöttek be mostanság. Hogy meghátrál-e? Dehogy!

"Minél nagyobb a veszély, nagyobb a fenyegetés, annál inkább szükségét érzem, hogy szembeszálljak vele" - mondta Soros a lapnak, majd hozzátette: "igen, megkettőzöm erőfeszítéseimet".

Soros-terv márpedig nincs! Csak épp most tudtuk meg, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns kétszer olyan kemény támadásokat fog levezényelni, mint eddig.

Csak a tisztánlátás végett, hogy minek is beszélünk a duplájáról: a Nyílt Társadalom Alapítvány jelenleg 100 országban évente mintegy 940 millió dollárt költ a szólásszabadság és a szabad választások támogatására (Soros akaratának végrehajtására - a szerk.) - írja a Washington Post, az alapítvány adataira hivatkozva.

A "filantróp" leszögezte: nem változott a véleménye Donald Trump elnökről, "magamutogatónak" tartja, és azt gondolja róla, hogy "mindenhatónak hiszi magát". Emlékszünk még, mit mondott Frank Füredi, világhírű professzor Sorosról és hálózatáról? Azt, hogy Istent pont hogy ők játsszák szerte a világon, beleszólva a nemzetállamok belügyeibe, a senki által nem kért felforgatásra pedig még büszkék is. Ezek után érdekes, hogy Soros vádolja Trumpot azzal, hogy rosszul értékeli saját szerepét.

Azt is megtudhattuk, hogy a milliárdos filantróp hol tervez a közeljövőben további “emberbarátkodást” Magyarországon kívül. Az ősszel esedékes félidős kongresszusi választásokra, az eddigi kudarcok ellenére 15 millió dollárt tervez költeni. Hangsúlyozta viszont, hogy nem akarja megosztani a Demokrata Pártot.

Természetesen szóba jött Magyarország, Orbán Viktor és a Stop Soros is, melynek kapcsán a spekuláns kifejtette: "Fájdalmasan tisztában vagyok azzal, hogy ellenzik azokat az elveket, amelyekért kiállok". Bizony, a kormánynak nem tetszenek Soros azon törekvései, hogy egy balos utópiává változtassa az egész világot, és ezzel még választást is nyertek áprilisban. A Soros-féle társasjáték szabályai szerint pedig az ő elveit ellenző népakarat azt eredményezi, hogy ő ezentúl egy helyett kétszer dobhat.

Borítófotó: Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke, a Nyílt Társadalom Alapítványok alapító elnöke, miután megtartotta Hogyan mentsük meg az Európai Uniót című előadását a Külkapcsolatok Európai Tanácsa (ECFR) nevű nemzetközi elemző intézet évenkénti ülésén Párizsban 2018. május 29-én. (MTI/AP/Francois Mori)