Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Rengeteg pénz jut a debreceni oktatásra

Hírekfigyelo.hu/MTI

A kormány 35 milliárd forinttal támogatja a debreceni járműipari beruházásokkal összefüggő oktatásfejlesztést, az erről szóló előterjesztés a jövő héten kerül kormány elé  jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken a városházán sajtótájékoztatón.

Palkovics László ismertetése szerint ebből csaknem 20 milliárd forintot fordítanak a Debreceni Egyetem (DE) műszaki és a hozzá kapcsolódó képzési területek fejlesztésére, beindítják például a járműmérnök-képzést.

A szakképzés fejlesztésére, a technikusképzés beindítására 7,3 milliárd forint jut, de német nyelvű, illetve a környező országok nyelvén oktató középiskolákat is létrehoznak Debrecenben, az utóbbiakat a határon túlról érkező, magyarul nem tudó fiatalok oktatására  jelezte Palkovics László.

Papp László, Debrecen polgármestere  miután a miniszterrel és a BMW-projekt vezetőivel pénteken megtekintették a leendő autógyár területét  azt mondta, hogy a munkálatok jó ütemben haladnak, jelenleg 15-20 százalékos a mintegy 500 hektáros terület előkészítettsége.

Fotó: PalkovicsLászló innovációs és technológiai miniszter beszél a régió innovációs és oktatásfejlesztéséről tartott sajtótájékoztatón a debreceni városházán 2019. június 14-én. A kormány 35 milliárd forinttal támogatja a debreceni járműipari beruházásokkal összefüggő oktatásfejlesztést, az erről szóló előterjesztés a jövő héten kerül kormány elé - jelentette be a miniszter. Az asztalnál Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere (j2) és Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora (j). MTI/Czeglédi Zsolt