Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Kővel vertek agyon egy görög teknőst a Fővárosi Állatkertben

Hírekfigyelo.hu

Szerda délután egy ismeretlen elkövető kockakővel ütötte agyon a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét. A halálos sérüléseket szenvedett állatot sajnos már nem lehetett megmenteni. A városligeti intézmény természetkárosítás miatt tett feljelentést. A felderítést segítheti, hogy a térfigyelő kamerák rögzítették az esetet. A felvételeket az Állatkert átadta a Rendőrségnek, és a közzétételt is fontolgatja.

Halálos sérüléseket szenvedett az a görög teknős, akit egy súlyos kockakővel sújtott agyon az Állatkert egyik látogatója szerda délután. Az állatot a gondozók a zárás előtti állományszemle idején találták meg, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az állatorvosok sajnos már nem tudtak segíteni rajta, így egyedüli lehetőségként a teknős elaltatása maradt. Az állatnak óriási fájdalmai lehettek, hiszen a testét borító páncél a hasi és a háti oldalon is ujjnyi-kétujjnyi szélességben teljesen kettéhasadt és szétnyílt, és a belső szervei is súlyosan sérültek.

Az eset pontos körülményeinek tisztázása érdekében az illetékes munkatársak csütörtök délelőtt megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyen az elkövető és a vele együtt lévő személy is jól
látható. A felvételek alapján feltételezhetően az történhetett, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, aki azonban alighanem a kezébe piszkíthatott (ez nem ritka a teknősöknél ilyen esetben). Ezután az elkövető keresett egy követ, és – talán bosszúból – agyonütötte vele az állatot. Mindez szerdán délután 17:37-kor történt a Madagaszkár-ház melletti kifutónál, ahol görög, mór és sarkantyús teknősöket mutatnak be egy füves kifutóban.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az ügyben ismeretlen elkövető ellent tett feljelentést a XIV. kerületi Rendőrkapitányságnál természetkárosítás bűntettének alapos gyanúja miatt. Természetesen a
térfigyelő kamerák felvételeit is átadták a nyomozóknak, illetve csütörtökön kora délután helyszíni szemlét is tartottak a teknősök kifutójánál.

A városligeti intézmény fontolgatja a térfigyelő kamerák által felvett képek közzétételét, amelyen maga a cselekmény, illetve az elkövető is jól látható. A közzététel lehetőségét jelenleg az Állatkert adatvédelmi szakértője vizsgálja.

Borítókép: Fővárosi Állatkert