Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Jól átgondolt stratégiával

Hírekfigyelo.huTámogatott tartalom

A L.A.C. Holding Zrt. alapításától eltelt húsz évben arra törekedtünk, hogy jól átgondolt és kidolgozott stratégiai lépésekkel haladjunk előre. Az alapot az ország gazdasági háttere adja, a stabil makrogazdasági környezet, az alacsony társasági adó illetve a kiemelkedő földrajzi helyzet, amely logisztikai központként erősítette az ország gazdaságát, további lehetőségeket teremtve ezzel.

Nagyon fontos kiemelni, hogy az utóbbi években egyre inkább felértékelődött a mezőgazdaság szerepe az ország gazdasági mutatóiban. A megerősödött pozíció pedig magával hozta az élelmiszerpiaci változásokat, miszerint egyre nagyobb mennyiségben és egyre jobb minőségű élelmiszerek gyártása felé tolódtak el a piaci igények.

Ebben a gazdasági közegben tevékenykedik a L.A.C. Holding Zrt., amelynek érdekeltségi körébe mára már több mint 50 cég, vállalkozás tartozik, a legkülönbözőbb tevékenységi körrel. Ezek közül kiemelkedik a vasúti szállítmányozás, a saját célú vasútüzemek üzemeltetése, a hulladékgazdálkodás, az építőipari tevékenység, a kül- és belkereskedelem, a mezőgazdaság valamint a vendéglátás és turisztika. Összességében a holding és a hozzá tartozó cégek mutatóit tekintve, jó eredményekkel, dinamikus növekedés figyelhető meg minden területen.

A holding feladata, hogy ezeket a cégeket összefogva, a közöttük lévő szinergiákat kihasználva támogassa az egyes vállalkozások működését. A holdingszerű működés előnye az adminisztrációs költségek központosítása, ezáltal a kisebb vállalkozások olyan szolgáltatásokat is igénybe tudnak venni, amelyekre egyébként nem lenne elegendő költségkeret. Ilyen tevékenység például a minőségbiztosítás, a számviteli, pénzügyi támogatás, az IT szolgáltatások, a humánpolitika, illetve a biztonságtechnikai és pr-marketing szolgáltatások. A holding tevékenységeközött különös jelentőséggel bír a professzionális, kontrolling, amelynek köszönhetően az egyes gazdasági eseményekre rövid idő alatt képesek vagyunk reagálni, így azonnali visszajelzés érkezik a cégeket vezető szakemberek számára az új stratégia lépések kidolgozásához, a döntések meghozatalához.

A széles tevékenységi profilból következik, hogy számos területen vannak terveink a jövőre nézve. A mezőgazdaságban kiemelt pozíciót képvisel a vetőmag előállítás-feldolgozás és értékesítés. Értékesítési szempontból fontos számunkra a közép-ázsiai térség, elsősorban Kazahsztán, a FÁK országok, illetve Dél-nyugat Ázsiában Irán. A fent említett országokban nem csupán vetőmagokkal vagyunk jelen, hanem egyéb mezőgazdasági beruházások technológiai importját is bonyolítjuk.

Tavaly ősszel indult el a Pannon Breeding programunk, amely fitoremediációs, talajremediációs, zöldfelületi hasznosításra, valamint energiatermelési célra alkalmas növények előállítására koncentrál. Foglalkozik gyümölcs és gyógynövény fajok kutatásával, termesztésével is. A projekt másik fontos célja a magyar növények genetikai forrásainak piacosítása, elsősorban olyan területeken, amelyeknek a klímája hasonló a Pannon régió klímájához.

 Az agrárium széles portfólióját kívánjuk kialakítani a szenttamási területen. Tervezzük egy recirkulációs rendszerű haltenyészet létrehozását, amely alapvetően süllőt állít elő, igényes magyarországi, osztrák és német piacra. Az a cél, hogy a kihalászott halat 14 óra alatt a felhasználóhoz juttassuk. A már meglévő állattenyésztési telepünk rekonstrukciója- korszerűsítése szintén jelentős lépés lesz, ezzel párhuzamosan a telep mellett létre kívánunk hozni egy tejüzemet, amely minőségileg magasabb színvonalat képviselő savanyított termékeket állít majd elő.

A vasúti szállítmányozás terén Csehországban szereztük meg a szükséges engedélyeket, illetve Horvátországban nyitottunk irodát.

A vendéglátás divízió sem marad ki a fejlesztésekből. Az idei év egyik nagy feladata, a sok éve sikeresen működő open-air vendéglátóhelyünk, a Romkert teljes körű felújítása, hogy Budapest unikális, luxus szórakozó helye lehessen. A Városligetben pedig Japánkert (Piknik Kert) néven egy sport-, szórakoztató és rendezvénykertet kívánunk létrehozni, amely egyaránt kiszolgálja a családok pihenési és a sportolók mozgási igényeit is.

A L.A.C. Holding Zrt. számára kiemelkedő jelentőségű eredménynek számít, hogy a 2016. évben közreműködhettünk a törökországi Antalyaban megrendezett botanikai világkiállításon Magyarország kertjének megépítésében, ahol a holding partnercége az ICC Zrt. díjat is nyert. A holding tavaly kivette részét a Kazahsztánban, Asztanában megrendezett Astana Expo 2017 című szak világkiállításon Magyarország megjelenésének előkészítésében is. Az elfogadott tervek alapján megvalósított Magyar Pavilont az asztanai szakmai zsűri, a jövő energiájának megjelenítése és kidolgozása kategóriában az Életfa koncepcióért ezüstéremmel jutalmazta.

A fenti sikerek ismeretében bizakodunk, hogy részt vállalhatunk a Kínában 2019-ben megrendezendő kertészeti világkiállítás, valamint a 2020-as Dubai Expo szervezésében is.