Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Hét cég csatlakozott a tőzsdei ELITE programhoz

HírekSzajlai Csaba

Újabb hét hazai cég kezdte meg a Londoni Tőzsdecsoport és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló, a középvállalkozások szintlépését elősegítő, nemzetközi vállalkozásfejlesztési képzést, az ELITE Programot. Az újonnan csatlakozó cégekkel együtt a régióban kiemelkedő módon 24 magyar vállalat vesz részt a globálisan több mint 1100 résztvevő céget jegyző program képzéssorozatában.

Április végén, ünnepélyes kereskedésindító ceremónia keretében megkezdődött az ELITE Program tavaszi köre Londonban, amelyhez ezúttal hét hazai cég - a CoreComm SI Kft., a Kométa 99 Zrt., az ELME Automatika Kft., a Via Bérautó Kft., a Somogyi Elektronic Kft., a Gulyás Tüzép – GSV Kft. és a Mortoff Kft. - csatlakozott. 

Az új vállalkozásokkal együtt, az ELITE International csoporton belül kiemelkedő számban, összesen 24 magyar cég veszi igénybe a nemzetközi best practice-ek átadására és a hazai sajátosságok megismerésére egyaránt alkalmas, világszinten 42 országból és 36 szektorból több mint 1100 vállalatot jegyző vállalkozásfejlesztési programot. A korábban csatlakozott vállalkozásokhoz hasonlóan az újonnan belépő cégek tevékenysége is szerteágazó: többek között az agrár- és élelmiszeripart, az információ- és kommunikációtechnológiát, az ipari termékek és szolgáltatások szektorát, valamint az ingatlan- és építőipart képviselik.

A Budapesti Értéktőzsde az ELITE Program meghonosításával nemcsak nemzetközi példákon és módszereken keresztül biztosít friss, naprakész és gyakorlatorientált tudást a résztvevő cégek számára, hanem kiegészítő magyar modulok révén a Magyarországra jellemző sajátosságokra is felkészítik őket, például a befektetők elvárásai, a piaci környezet, az adózás vagy a jogi ismeretek vonatkozásában.

A BÉT egyébként az alkalmas vállalatok számára költségtérítést biztosít európai uniós pályázati forrásból. A BÉT, együttműködésben többek között az UniCredit Bankkal, a Budapest Bankkal, valamint a CIB Bankkal, rendszeresen tartott előadásokat az érdeklődő vállalkozások számára az ELITE Program jelentkezési időszakában.

„Fontos célunk az ELITE Programmal, hogy minél több hazai középvállalkozás számára biztosítsunk hozzáférést egy nemzetközi, magas színvonalú vállalatvezetési és finanszírozási képzéshez, s így emeljük ezeknek a vállalatoknak a versenyképességét. Az újonnan csatlakozott cégek gyorsan növekvő, innovatív vállalatok, akik véleményünk szerint a Program elvégzésével fejlődésük következő szintjére lépnek majd.” – mondta el Máté-Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese.