Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Handó Tünde: „Nem merült fel, hogy lemondjak"

Hírekfigyelo.hu

Néhány sértődött bíró meg tudja bolygatni azt a nyugalmat, ami egészen mostanáig jellemezte az Országos Bírói Hivatal (OBH) munkáját. A külső szemlélőnek ebből fakad a rendezetlenség látszata  - fejtette ki a Figyelőnek Handó Tünde, a hivatal vezetője.

 

Az OBH elnökének törvényértelmezése szerint nem törvényes az Országos Bírói Tanács (OBT) működése mindaddig, amíg a tagok és a póttagok száma el nem éri a törvényben előírt létszámot. Erről az értelmezési vitáról egyetlen szerv, az Alkotmánybíróság (AB) mondhatna ki véleményt. Az viszont elég abszurd számomra, hogy épp az OBH törvényes felügyeletére hivatott OBT nem hajlandó elfogadni ezt a ténykérdést” - fejtette ki a Figyelő legújabb számában Handó Tünde.

Vannak, akik nehezen tudnak felülemelkedni a sérelmeiken. Néhány sértődött bíró tehát meg tudja bolygatni azt a nyugalmat, ami egészen mostanáig jellemezte a munkájukat.

Handó Tünde célja az, hogy a bírósági szervezetet felemelje, és hozzásegítse a bírókat annak eléréséhez, amit az Alaptörvény Nemzeti Hitvallása rájuk ró. “Nem merült fel, hogy lemondjak” - jelentette ki lapunknak az Országos Bírói Hivatal vezetője.

A teljes interjút a Figyelő június 7-én megjelent számában olvashatják.