Hirdetés átugrása →
Bezár ×

A mi bátraink

Hírekfigyelo.hu

Listázott a Forbes magazin. Egy csokorba szedte a balliberális ellenzék hangadóit, akik szerintük "mernek ügyek mellé" állni. A listájukon olyan "bátrak" vannak, akik leginkább arról ismeretesek, hogy áramvonalasan belesimulnak a nyugati liberális értékrendbe, figyelmet devianciájukkal, függőségeikkel szereznek. A magunk részéről a bátorságot az egyik legfontosabb erénynek tartjuk, amit nem szabad összekeverni valamilyen betegség öncélú vagy üzletszerű mutogatásával, sem azzal, ha valaki önhibájából vagy tevőlegesen áldozattá vált, sem pedig a szélsőséges politikai nézetek propagálásával. Ezzel szemben azok, akikre mi vagyunk büszkék, valódi teljesítménnyel teszik jobbá az emberek életét nap mint nap.  A lista messze nem teljes, várjuk olvasóink javaslatait a folytatásra.

Dr. Csókay András, Dr. Pataki Gergely és Dr. Hudák István, a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvoscsoport tagjai.

Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója, szembeszállt a román hatóságokkal, hogy gondoskodni tudjon az elhagyatott szegény gyermekekről.

Vígh György középiskolai tanár, a veronai busztragédia hőse, élete kockáztatásával mentette a gimnazistákat a tűzből, két gyermekét vesztette el a tragikus balesetben.

Pál István Szalonna prímás, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője. Megszervezte a magyar népzene és néptánc visszatanítását Kárpátalján.

Dr. Velkey György, a Bethesda Kórház főigazgatója, elsőként vállalta, hogy abortusz- és hálapénzmentesen működteti az intézményt.

Dr. Rényi-Vámos Ferenc orvos, a tüdőtranszplantáció élharcosa.

Orbán Viktor miniszterelnök, 1989-ben nyíltan kiállt és követelte a szovjet csapatok kivonását, és szembeszállt azzal a brüsszeli meggyőződéssel, hogy a bevándorlást nem lehet megállítani.

Dabis Attila, budapesti jogvédő, 24 éves kora óta nemzetközi szinten segíti a Székely Nemzeti Tanács autonómiatörekvéseit, idén tevékenysége miatt kitiltották Romániából.

Duray Miklós magyar jogvédő, a csehszlovákiai kommunista rendszer üldözöttje.

Orosz Ildikó, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc főiskola rektora, a kárpátaljai magyar oktatás szervezője és védelmezője.

Tőkés László református lelkipásztor, életét kockáztatva szállt szembe a kommunista hatalommal, az erdélyi magyarság jogaiért folytatott küzdelme miatt folyamatos támadások érik a román nacionalizmus képviselői részéről.

Felvidéki magyarok, akiktől magyar állampolgárságuk vállalása miatt elvették a magyar állampolgárságot: 104 évesen elhunyt Tamás Ilonka néni, Gubik László,  Dolnik Erzsébet, Kassai Gyula ref lelkész, Fehér István.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, aki unortodox politikájával szembeszállt a pénzpiacokkal.

Szigeti Enikő, az Erdélyi Civil Elkötelezettség Mozgalom aktivistája, küzd az erdélyi magyar egyenjogúságért és az anyanyelv használatáért.

Az európai kisebbségvédelmi kezdeményezés (Minority SafePack) több mint 1 millió kárpát-medencei aláírója.

Forgács István romaszakértő, naponta döntögeti a cigányügy tabuit, a felzárkóztatás mellett érvelve.

Párkányi Raab Péter szobrász, vállalja, hogy a széles körben elfogadott liberális ízléssel szemben figurális, polgári értékeket közvetítő művészetét.

Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház igazgatója, a Magyarországról kezdeményezett karaktergyilkosságok dacára is vállalta a nyugat-európai turnét.

Fehér Sándor, a Costa Concordia balesetében életét vesztő zenész, aki kiképzés nélkül lett életmentő.

Erőss Zsolt, elhunyt hegymászó, aki tíz 8000-es csúcsra tűzte ki a magyar zászlót.

Borítófotó: illusztráció (Feodora Chiosea, Dreamstime.com)