Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Teljes bukás lesz a vége - Raoul Wallenberg-díjas roma politikus Karácsony Jobbikhoz való dörgölőzéséről

Hírekfigyelo.hu

Ha az MSZP vezetése nem határolódik el Karácsony Gergely kijelentésétől, illetve nem teszi egyértelművé a választóknak, hogy a Jobbikkal mint náci megnyilvánulásokban érintett párttal semmilyen együttműködésre nem hajlandó, akkor felfüggesztem párttagságomat, és lemondok a pártban betöltött tisztségemről - jelentette ki a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a Magyar Szocialista Párt nemzetiségi tagozatának alelnöke a Magyar Nemzetnek elküldött közleményében. Csóka János Pál a napilapnak adott interjújában is kifejtette, mi a baj azzal, amit Karácsony művel.

“Szerintem ha három almát és három rohadt körtét összeadunk, nem hat alma lesz az eredmény, viszont a rohadt megrohasztja a többit is. Vannak a történelemben példák az ilyen számítgatás következményeiről. Én elhiszem Karácsony Gergelynek, hogy mindig is antifasiszta volt, de most nagyon rossz irányba indult el. Ennek az lesz az eredménye, hogy a baloldali politika felszámolja magát, és nem a kiszámolt győzelem, hanem a teljes bukás és összeomlás lesz a vége” - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban a Raoul Wallenberg-díjas roma politikus.

Csóka János Pál azt is kifejtette: “Van kifogásom a Fidesz politikájával kapcsolatban, de ezt össze sem tudom hasonlítani a Jobbikról alkotott véleményemmel. Nem tudok olyan érvet felhozni, ami indokolná a nácikkal való együttműködést.”

Csóka János Pál a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében azután kérte az MSZP elhatárolódását, hogy a baloldal főpolgármester-jelöltje a Hír TV műsorában azt mondta: nem tartja náci beszédnek Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselőjének azon 2012-es javaslatát, miszerint listázni kellene a zsidó származású képviselőket.

Borítófotó: MTI/Mónus Márton