Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Zöld-biztosa is lesz Budapestnek

Hírekfigyelo.hu/MTI

Környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztost nevezett ki Tarlós István, a feladatot hétfői hatállyal Szabó József, a Főkert Zrt. vezérigazgatója látja el - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal.

A megbízólevélben a kinevezés okairól azt írta a főpolgármester, hogy "az utóbbi hónapokban ugrásszerűen szaporodott a favédelemmel és zöldpolitikával kapcsolatos, kissé demagóg, olykor hisztérikus kommunikációs megnyilvánulások száma". Ezek a megnyilvánulások nem ritkán ellentétesek a főváros érvényes, elfogadott klímastratégiájával és zöldinfrastruktúra fejlesztési koncepciójában foglaltakkal, ezért szükséges, hogy utóbbiak érvényesítése és a hiteles kontroll egy kézbe kerüljön.

Tarlós István az új főpolgármesteri biztost felhatalmazta a fenti tárgykörben hozott intézkedések végrehajtásának ellenőrzésével, a főpolgármester nevében az indokolt, gyors reakciók megtételével, valamint "a különféle megnyilvánulásokra történő, a valóságnak megfelelő" kommunikációval.

Szabó József megbízatása határozatlan időre szól.

 

Borítófotó: Tarlós István főpolgármester (b) és Szabó József vezérigazgató, a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a felújított japánkert átadásán a Margitszigeten 2014. szeptember 17-én. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)