Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Weber lehet a mai szavazás vesztese

Hírekfigyelo.hu

A 888.hu hívta fel a figyelmet, hogy a konzervatív brit napilap, a Telegraph is hosszasan foglalkozik az Orbán Viktor vezette Fidesz és az Európai Néppárt kapcsolatával. Elemzésükben arra a következtetésre jutnak: nem biztos hogy a magyarok lesznek a mai szavazás vesztesei.

A 888.hu-n olvasható cikk szerint egy esetleges kizárás következtében amellett, hogy a Fidesz 11 képviselőjének elvesztésével is számolnia kellene az EPP-nek, a pártcsaládnak arra is készülhet, hogy Orbán Viktor kormányfői minőségében potenciálisan akár meg is vétózhatná Webert, ami az Európai Bizottság elnöki pozícióját illeti.

A Telegraph szerint egyre többen tartanak attól, hogy egy ilyen drasztikus lépésnek az lenne az egyik következménye, hogy a fideszes képviselők megjelenése a populista politikai palettán megnövelné az olasz Liga és a lengyel Jog és Igazságosság pártjának politikai jelentőségét, vonzerejét.

Borítófotó: Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)