Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Még három bankkal bővülhet az OTP Csoport

Hírekfigyelo.hu

Csányi Sándor marad elnök-vezérigazgató és még három bank akvizícióját tervezi az OTP - derült ki a bank rendes közgyűlésén.

Pénteken tartja éves rendes közgyűlését az OTP, melyen eddig elhangzott: a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a saját részvényekre jutó osztalék mennyiségét szétosztják a többi tulajdonosok között, így a tavalyi eredmény terhére 221 forintos lesz a részvényenkénti osztalék - írja tudósításában a VG.hu.

A lap információi szerint még három bank akvizícióját tervezi az OTP. Magánbefektetői felszólalásra Csányi Sándor elnök-vezérigazgató elmondta, kisrészvényesként ő is örülne magasabb osztaléknak, de egy emelt kifizetés veszélyeztethetné a tőkemegfelelést.

Csányi marad elnök-vezérigazgató

„Rövid távon nem tervezem, hogy megválok az elnöki vagy a vezérigazgatói poszttól az OTP Bankban” – idézi a VG.hu Csányi Sándort.

A portál hozzáteszi: az elnök-vezérigazgató javaslatára azonban a közgyűlés megteremti az elvi lehetőséget arra, hogy különálló személyek töltsék be ezeket a posztokat. Ugyanakkor külföldi elfoglaltságai és egyéb, például a futballhoz köthető szerepvállalásai miatt „nem tervezett időpontban” egyik vagy mindkét pozíciójától megválhat.

Az igazgatóság meg is választotta az OTP új alelnökét, Erdei Tamás személyében.


Csányi Sándor és Erdei Tamás (MTI Fotó: Kovács Tamás)

 

Borítófotó: Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója (Árvai Károly/kormany.hu)