Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Várakozásokon felül teljesített a magyar ipar februárban is

Hírekfigyelo.hu/MTI

A magyar ipar a várakozásokon felül teljesített februárban is, ami a vártnál nagyobb ellenállóképességre utal az exportpiacok romló konjunktúra kilátásaival szemben - így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők a statisztikai hivatal ma reggel kiadott első becslését a februári ipari termelésről.  

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője megállapította: az ipari temelés növekedésében tavaly szeptember óta gyorsulás figyelhető meg, ami azért érdekes, mert ebben az időszakban az európai gazdaság a lassulás jeleit mutatta. Valószínűleg a magyar iparba belépő új kapacitások adják a többletet, ráadásul nem csak kompenzálják a lanyhuló nemzetközi keresletet, hanem egy kis pluszt is tudnak adni az ágazatnak" - tette hozzá.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzőjének megítélése szerint a járműgyártás gyorsulásához hozzájárulhatott, hogy az Audi gyárban pótolhatták a januári sztrájk miatt kiesett termelést. A Takarékbank elemzői idén az ipari kibocsátás 5,5 százalékos növekedését várják a tavalyi 3,6 százalék után.

Borítókép: MTI/Bruzák Noémi